• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

O Gün Çocuklar Gibi Şendik!

O Gün Çocuklar Gibi Şendik!
Milli Gazete başından bu yana aileye ve çocuğa büyük önem veriyor. Milli Gazete ile birlikte okura sunulan dergiler bunun açık göstergesi. Milli Çocuk Dergisi bunlardan biri… Maaile Dergisi ve Fikri Dergisi de alanlarının en iyileri…

Farkında mısınız; Milli Çocuk, 10 yaşında. 316. Sayısının eli kulağında. Milli Çocuk Dergisi’nin 10. Yaşı münasebetiyle düzenlenen toplantıda geleceğe yönelik plan ve programlar ele alındı. Toplantıda en mutlu olan çocuklar oldu. İşte o toplantıdan ayrıntılar…

Milli Gazetenin, “Ahlaklı nesillerin teminatı” sloganıyla yayın hayatına devam eden Milli Çocuk dergisinin 10. yaşına girmesi münasebetiyle Milli Çocuk kadrosu kahvaltı organizasyonda bir araya geldi. 

10. yıl kahvaltısına Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Milli Gazete Yazı İşleri Müdürü Ercan Özcan, Milli Çocuk Dergisi Editörü Selime Sümeyye Abatay, Milli Çocuk yazarları, çizerleri ve derginin müdavimleri olan milli çocuk takipçileri katıldı.

Toplantıda Milli Çocuk yayın ekibine, 10. yıla özel hazırlanmış plaketler Mustafa Kurdaş tarafından takdim edildi.

Toplantıda konuşan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Milli Çocuk dergisinin yayın serüvenin Milli Gazetenin içerisinde çocukça sayfalarıyla başladığını ifade etti. Kurdaş şunları ifade etti; “Yıllar önce haftalık Milli Çocuk Dergisi yayın hayatına başladı. Çok sevildi. Abartmıyorum, aksine iftiharla söylüyorum; Türkiye’nin en iyi çocuk dergilerinden birisi. Seneleri devirdi; 316’ıncı sayıya doğru koşuyor. 10 yıl oldu. 10 yıl bir derginin yayın hayatı açısından başlı başına bir başarıdır ve tebrik edilmelidir. Milli Çocuk amatör bir ruhla profesyonel bir iş başarıyor. Bir evlada bırakılacak en güzel miras, istikamettir. Lütfen çocuklarımız, "Milli Çocuk"suz kalmasın... Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum…”

KENDİ KADROSUNU KENDİ YETİŞTİRİYOR

Toplantıda söz alan Milli Çocuk Dergisi Editörü Selime Sümeyye Abatay, “Milli Medya ailesinin, Millî Gazetemizden sonra adı küçük yaşı en büyük üyesi Milli Çocuk dergimiz. Süreli yayın yapmanın zorluklarının yanı sıra çocuk yayıncılığı yapmanın özel sorunları var.” dedi.  Abatay şunları söyledi; “Biz dergi olarak ‘çocuğa görelik’ ilkesini göz önünde bulundurarak milli ve manevi değerleri çocuklarımıza nasıl daha iyi anlatabiliriz derdiyle dertleniyoruz. Milli Çocuk dergisinin en önemli özelliklerinden biri de okurlarıyla büyüyen ve kendi kadrosunu oluşturan bir dergi olmasıdır. Dergimizin ilk yıllarında okurumuz olan isimler şu an Milli Çocuk Dergisi yazar ve çizerleri oldular. Eminim şu an bizi okuyan çocuklarımızdan da ileride bu dergide emek verecek pek çok isim çıkacak. Bu açıdan düşünüldüğünde çok önemli bir iş gerçekleştiriyoruz. Sadece sıradan bir okur- yazar ilişkimiz yok. Okurlarımızla gönül bağı kurabilen nadir yayınlardanız. Önemli bir vazifeyi üstlendiğimizin farkındayız ve arka planda çok büyük bir emek harcıyoruz.”

 

“BİZ MİLLİ GAZETE OKUYARAK BÜYÜDÜK”

Milli Çocuk yazarlarından Hatice Kirkin Kaya Milli Gazete okuyarak büyüdüğünü ifade ederek "Milli Gazete, etki alanı tirajından daha büyük bir gazetedir. Bugün sağ cenahta yazı yazan birçok ünlü isimden tutun da edebiyatımızda müstesna yerleri olan Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl Kısakürek gibi birçok büyüğümüz de Milli Gazetede yazmışlardır. Biz de Milli Gazete okuyarak büyüdük. Günümüzde çocuk edebiyatı adına zararlı yayınların olduğunu üzülerek görüyoruz. Milli Çocuk Dergisinde zaten ahlaki öncelikleri olan yazılar yayınlanıyor. Hatta bunu "nasıl daha güzel ifade edebilirim, faydalı olanı nasıl daha güzel anlatabilirim" hassasiyeti ile iş yapılıyor. Yayın kurulu toplantısına ilk katıldığımda böyle bir hassasiyetle karşılaşmayı beklemiyordum açıkçası. Aynı zamanda bir anne olarak çok mutlu oldum.” dedi.

whatsapp-image-2021-09-14-at-12.43.13-(1).jpegwhatsapp-image-2021-09-14-at-12.43.13.jpeg

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim