• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Öztürk: Erol Güngör gerçek bir Türk milliyetçisi, hakiki bir Müslümandı

Öztürk: Erol Güngör gerçek bir Türk milliyetçisi, hakiki bir Müslümandı

Türkiye Yazarlar Birliği Kırşehir Temsilciliği “Vefatının  40. Yılında Erol GÜNGÖR” konulu bir konferans düzenledi. Kırşehir temsilcisi Doç. Dr. Maksut YİĞİTBAŞ Erol GÜNGÖR’ün hayatı ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

Ardından, Prof. Dr. Hüseyin ÖZTÜRK yaptığı konuşmada, Kırşehir’li olan Erol GÜNGÖR’ün vefatının 40. yılında Kırşehir’de anılmasının önemine dikkat çekti.

 Konferansta Erol GÜNGÖR ile ilgili hatıralarına değinen Prof. Dr. Hüseyin ÖZTÜRK “tanıdığım kadarıyla; sakin tabiatlı, çok düşünen, az konuşan, eleştiriye açık bir kişilik yapısına sahipti.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine “Rahmetli Erol GÜNGÖR, gerçek bir Türk milliyetçisi, hakiki bir Müslüman’dı. Türk toplumunun problemlerine bu açıdan bakarak çözümler üretmeye çalışmıştır. Erol GÜNGÖR, insanı doğru tanımanın, onun hakkında bilgi sahibi olmanın yolunun ilim ve sanat olduğunu; bunda da edebiyatın rolünün büyük olduğunu belirtir.  Ona göre, bizim insan hakkında romanlardan aldığımız bilgi ilmî çalışmalardan edindiğimiz bilgiden daha önemsiz değildir.” diyerek devam eden ÖZTÜRK, Erol GÜNGÖR’ün milletine ve İslam’a verdiği önemi özellikle vurguladı.

db2edb1f-f5b4-4cc6-afc8-c1dd36028ae9.jpg

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim