• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Konya 18 °C
  • Sakarya 14 °C
  • Şanlıurfa 23 °C
  • Trabzon 22 °C
  • Gaziantep 20 °C
  • Bolu 12 °C
  • Bursa 18 °C

Perşembe'de tarihi İsmail Ağa Konağı kapılarını açıyor

Perşembe'de tarihi İsmail Ağa Konağı kapılarını açıyor
Ordu'nun Perşembe ilçesi, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan ilçenin önemli tarihi yapılarından biri olan İsmail Ağa Konağı'nın açılışı Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın da katılımı ile yapılacak.

Hem ilçenin turizm potansiyeline katkı sağlayacak hem de kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak şekilde aslına uygun olarak restore edilen konağın açılışı 26 Temmuz 2025 tarihinde 17.00 de gerçekleşecek.

Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak yaptığı açıklamada, sanat ve kültür etkinliklerinin, farklı kesimlerden insanları bir araya getirerek sosyal etkileşimi ve toplumsal uyumu artırmanın yanı sıra konağın açılmasıyla birlikte Perşembe'nin sahip olduğu zengin kültürel dokunun daha geniş kitlelere tanıtılmasına vesile olacağını söyledi.

Konak içinde hizmet verecek “Vona Gastronomi” hakkında da bilgi veren Başkan Albayrak, amaçlarının her alanda kimliğini ve değerini kanıtlamış olan ilçenin geleneksel yemeklerin olduğu detaylı menüsüyle zengin mutfak kültürünü de öne çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

Bu haber toplam 390 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim