• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Prof. Dr. Erbakan: İslam Birliği şart

Prof. Dr. Erbakan: İslam Birliği şart
Yıl; 1992... Erbakan, Refah Partisi genel başkanı olarak kalabalık bir işadamı, milletvekilleri, gazeteciler ve yabancıların bulunduğu 150 kişiden oluşan bir heyetle Türk cumhuriyetlerine sefere çıktı.

Amaç, bağımsızlıklarını yeni kazanan Türk cumhuriyetleri liderlerine Siyonizm’in oyunlarını fark ettirmek, kapitalizme ve sömürüye, emperyalizme dikkat çekmek, Milli Görüş’ü anlatmaktı.

 

 

Tarih, 25 Aralık 1991... Yer; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu. Kürsüde konuşan, Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan. Erbakan Hoca şunları dile getiriyor:

* “Yeryüzünde bir İslam gücü, bir Müslüman toplulukları gücü olduğunu da ilk defa hissettiler. Bunu, sadece Batı ülkeleri değil, Rusya da hissetti ve Rusya, İslam şuuruna ait bu ilk olayı gördüğü zaman, kendi içine baktı. Gördü ki, kendisindeki Müslümanların nüfusu hızla artıyor. Bir hesap yaptı, bu gidişle 40 sene sonra, Rusya’da çoğunluğu Müslümanlar alacak. İşte, Rusya’nın içindeki birtakım düşünürler, kendi görüşlerine göre bunu önlemek istediler ve hele, kendi içinde nüfusu artan Müslümanlar bir de şuurlanırsa “Bu, bizim planlarımızı altüst eder. Öyleyse bunu önlemeliyiz!” dediler. Bu düşünceler, onları, Afganistan’a tecavüz etmeye sevk etti. Çünkü hemen sınırlarında bir İslam devletinin kurulması veya Afganistan’da İslamî şuurdaki insanların işbaşına gelmesini, kendi iç bünyeleri bakımından tehlikeli gördüler. Ancak ne var ki, Afganistan, Çekoslovakya ve Macaristan gibi çıkmadı. Rusya daha çok tank gönderdiği halde, Afgan mücahitleri, düşmandan aldıkları ganimetlerle dahi, düşmanı yenmek kahramanlığını gösterdiler. Afganistan’da iman, küfrü yendi. (RP sıralarından alkışlar.)”

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/6539073/adnan-oksuz/prof-dr-erbakan-islam-birligi-sart

Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim