• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan: Yanan her ağaçla canımız yandı

Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan: Yanan her ağaçla canımız yandı
Hatay’ın yetiştirdiği önemli akademisyenlerden, felsefe alanında önemli eserleri bulunan;  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan'dan kınama mesajı

Hatay’ın yetiştirdiği önemli akademisyenlerden, felsefe alanında önemli eserleri bulunan; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan'dan kınama mesajı

“Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan; “Değerli Hataylı hemşerilerim doğayı, çevreyi, ormanları sever ve korur. Devletimizin yanan alanların her bir metrekaresine yeni fidanları dikme aşamasında da; gelecek nesillere yemyeşil bir şehir bırakma adına birbirleriyle yarışacaklardır.”

Hatay’ın yetiştirdiği önemli akademisyenlerden, felsefe alanında önemli eserleri bulunan;  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, 09.10.2020 tarihinde Hatay’da sabah saatlerinde başlayan ve iki gün süren orman yangını ile ilgili açıklamada bulundu.

Arıcan, “Güzel memleketim Hatay'daki orman yangını zamanında yapılan müdahalelerle söndürüldü. Öncelikle, yangının ilk çıkışından söndürüldüğü ana kadar büyük bir başarı ile krizi yöneten Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a,  millet vekillerimize, belediye başkanlarımıza, orman genel müdürlüğü ekiplerine, AFAD personeline, gecesini gündüzüne katan itfaiye çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve tüm vatandaşlarımıza  gösterdikleri kahramanca gayret ve çaba için teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yangında can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu ancak ev, iş yeri, tarımsal alanlar ve hayvanların yangında büyük zarar gördüğünü belirten Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, büyük heyecanla dikilen, yetişip büyümesi uzun yıllar alan ve insan gibi soluk alıp veren ağaçların içindeki canlılarla birlikte yanmasına yürek dayanmıyor diye konuştu.

Tüm tarihi kaynaklarda Hatay’ın medeniyetler şehri olarak bilindiğini ve medeniyet ve doğanın korunması arasında güçlü bir bağ bulunduğunu ifade eden Arıcan, “Değerli hemşerilerim doğayı, çevreyi, ormanları sever ve korur. Dolayısıyla; Devletimizin yanan alanların her bir metrekaresine o bölgeye uygun fidanları dikme aşamasında da; gelecek nesillere yemyeşil bir şehir bırakma adına  Hataylılar birbirleriyle yarışacaktır. Yangında zarar gören alanların çok kısa süre içerisinde ağaçlandırılarak tekrar orman vasfına dönüşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Anadolu Gazetesi

 

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim