• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Putların boynuna baltayı bu defa kim asacak?

Putların boynuna baltayı bu defa kim asacak?

Allah'tan kurtulmakla özgürlüğe koştuğunu, hürriyete kavuştuğunu sanan insanlık ne yazık ki bugün kapitalist dünyanın yarattığı putlara sıkı sıkıya sarılarak derin bir uykuya dalmıştır. Koynunda uyuduğu putun boynuna balta asacak İbrahimler bu defa nereden çıkar dersiniz?

"Merhum Akif'in 150.doğum yılı münasebetiyle"

20 Aralık 1873 İstiklal şairimiz Mehmed Akif Ersoy'un doğduğu gündür. Merhum Akif'in doğumunun üzerinden tam bir buçuk asır geçmiş. Dile kolay 150 yıl. Bu yüz elli yıl içinde Türkiye ve Dünya ne büyük merhalelerden geçti, ne büyük hadiseler yaşadı.

Osmanlı-Rus Harbi, Birinci Meşrutiyet'in ilanı, İkinci Meşrutiyet'in ilanı, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetin kurulması, 1917 Bolşevik Devrimi, İkinci Dünya Savaşı, işgalci İsrail Devleti'nin kuruluşu, NATO, BM gibi kuruluşların ortaya çıkışı, 1960 İhtilali ve T.C Başbakanının hunharca idam edilmesi, Avrupa Birliği'nin şekillenmeye başlaması, Arap-İsrail Savaşları, Petrol krizi, 1980 ihtilali, dünyada hızlı liberalleşme dalgaları, Sovyet Rusya'nın çöküşü, 28 Şubat Post modern darbesi, 11 Eylül, küresel pandemi, Gazze'nin İsrail tarafından aylarca bombalanması, savaşlar, gözyaşı ve kan...

O kadar büyük badireler atlattı ki yaşlı dünyamız. Ve dahi, cennet vatanımız, bu güzel ülkemiz neler gördü neler geçirdi. Saymaya değer o kadar çok hadise geçti ki başımızdan. Listeyi uzatmak mümkün. Çok şey değişti dünyada, baş döndürücü gelişmelerle, hızlıca bugünlere geldik. 21.yy'ın neredeyse ilk çeyreğini tamamlamak üzereyiz. 2025'e, çok değil iki yıl kaldı.

Hak ile batıl savaşı

Her şey değişti, insanlık, tarih ve çevre... Bir tek şey değişmedi: Hak ile batılın kadim savaşı, ezeli kavgası... Hz. Âdem'in çocukları Habil ve Kabil'den bu yana Hak ile batıl, iyilikle kötülük mücadele halinde. Bugün de Olimpos'un çocuklarıyla Hira'nın çocukları amansız bir kavga ve mücadele içindeler. Merhum Akif'in ifadesiyle "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" bütün insanlığın üzerine hunharca çullanıyor. Hira'nın çocukları Gazze'de "medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara karşı kahramanca direniyor.

Akif yaşasaydı bugün ve Gazze'de olan bitenleri müşahede etseydi herhalde şu mısraların üzerine birkaç mısra daha ekler, sonunda kahrından ölürdü!

"Yâ Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabâhı?

Mahşerde mi bîçârelerin, yoksa felâhı!

Değişmeyen başka şeyler de var dünyada. Türlü türlü maskeler takmış insan figürleri! Yalancılar, riyâkarlar, dalkavuklar, benliğini özünü kaybetmiş kalabalıklar... Dünyanın kendi merkezinde döndüğünü sanan Avrupa'ya koşulsuz şartsız bağlılık yemini etmiş, adeta Batı'ya râm olmuş, bedeni bu topraklarda, ruhu ve aklı Roma'nın ve Londra'nın, taşları zulümle döşenmiş kaldırımlarında başı dönen yarı cahil aydınlar, karanlıkta kalmış, özüne dönüp, kendi ışığıyla nurlanamamış sözde münevverler. Dün vardılar, bugün de buradalar! Belki yarın da olacaklar!

Devamı: https://m.star.com.tr/acik-gorus/putlarin-boynuna-baltayi-bu-defa-kim-asacak-haber-1837045/

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim