• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Rahim Er: ÖNÜ BAYRAM SONU GAM OLMASIN!

Rahim Er: ÖNÜ BAYRAM SONU GAM OLMASIN!
10 sene öncesine kadar şehirler arası yollarımız çok kötüydü. O yollarda her zaman ama bilhassa bayramlarda yaşanan trafik kazalarında hayli yüksek sayılarda kayıplar verirdik.
Şükür ki o günler arkalarda kaldı.
Şimdi yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz bazı gelişmiş memleketlerinkinden bile daha üstün. Buna rağmen diğer günlerde ve bayramlarda trafik kazaları maalesef yine oluyor. Ama bu defa kazaların müsebbibi idare ve bozuk yol değil, sürücü hatası veya araç ihmali. Ayrıca şimdilerde meydana gelen yol kazalarındaki can kaybımız eski zamanlarınkiyle kıyas edilemeyecek kadar düşük. Alkol, uykusuzluk, dikkatsizlik, ihmal ve aşırı hız gibi sebepler ortadan kalkarsa yollarda kazalar görülmez olur ve ağız tadıyla memleket ziyaretleri, sıla-i rahîm ve el öpmeler yapılıp, hasretler giderilerek sağ salim geri dönülür.
Geçmiş yıllarda yüksek ölümlü kazalardan sonra haberler "trafik canavarı 80 can aldı" gibi başlıklar kullanırlardı. Gerçekteyse ne bu adda bir canavar vardı ve ne de o canavar can alabilirdi. Can vermek ve can almak ancak ve yalnız mutlak kuvvet ve kudret sahibi olan Allah’a mahsustur. İstanbul’un mânevî mâliklerinden olan Azîz Mahmud Hüdâî Hazretleri ne kadar güzel terennüm ederler: "Alan O’dur, veren O’dur/Kılan O! Biz neyiz ki, Dahi nemiz var?"
Bir kere daha şükretmeli ki trafik tehlikesini bir hayli gerilettik. Ancak iki yıla yakın bir zamandır bu defa bütün dünya ile birlikte bir başka "canavar’la karşı karşıyayız. "Covid 19" denen bu salgın felâketinde bütün dünyada ölen insan sayısı Temmuz 2021 itibarıyla dört milyonu; Türkiye’de ölenlerin sayısı da 50 bini aşmış vaziyette.
"Covid-19" veya diğer adıyla "Koronavirüs" salgını, ilk defa 1 Aralık 2019’da Çin’in Vuhan şehrinde tespit edildi ve sür’atle bütün dünyaya yayıldı. Türkiye’deki ilk vak’a 11 Mart 2020’de, ilk ölüm, 20 Mart 2020’dedir...
Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim