• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Şahin: Gördük ki gençlerin söyleyecek çok sözü var

Şahin: Gördük ki gençlerin söyleyecek çok sözü var
Ankaralı yazma becerisi ve merakına sahip lise öğrencilerine yönelik düzenlenen BİLGE Yazarlar Projesi kapsamında, 8 Ekim itibariyle 10 ilçede 27 yazarlık atölyesinde ilk ders zili çaldı.

Ankaralı yazma becerisi ve merakına sahip lise öğrencilerine yönelik düzenlenen BİLGE Yazarlar Projesi kapsamında, 8 Ekim itibariyle 10 ilçede 27 yazarlık atölyesinde ilk ders zili çaldı. Ankara Valiliği koordinatörlüğünde ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında yürütülen, liseli öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri BİLGE Yazarlar Projesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında başarıyla tamamlanmıştı.

Şimdi ise; 470 öğrenci ve 34 eğitmen öğretmen, 2023 yılı Mart ayına kadar metin, deneme, hikâye, roman ve şiir türlerinde atölye çalışmaları için her hafta sonu bir araya gelecek. Bu süreçte Ankara’nın tarihi yerleri ziyaret edilerek Ankara’ya dair metinler de yazacaklar. Aylık yazar buluşmalarının yanı sıra genç yazar adayları Mart ayında gerçekleştirilecek Edebiyat Kurultayında da usta yazarlarla bir arada olacaklar.

Projenin resmi açılışı “İlk Yazar Buluşması” adıyla 26 Ekim 2022 tarihinde usta yazarların katılımıyla gerçekleşecek. 10 Mayıs 2023 tarihinde ise BİLGE Yazarlar Şöleninde genç yazar adayları, öğretmenler, aileleri ve yazarların katılacağı bir programla kapanışı yapılacak.

VALİ ŞAHİN: GENÇLERİMİZİN SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜ VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin BİLGE Yazarlar Projesinin başarı ile sürdürülmesinin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullanmıştı, “Yazma yeteneği olan gençlerin geleceğin yazarları olarak yetişmelerine destek olmak amacıyla Türkiye Yazarlar Birliği paydaşlığıyla Bilge Yazarlar Projesini hayata geçirdik.  Ankara genelinde lise düzeyinde 280 öğrenci ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli 25 yazar öğretmenimiz ile Atölye Eğitimlerimizi tamamladık. Bu atölyelerde gençler, içindeki hazineleri açığa çıkarma fırsatı buldu. Bir hikayeyi kurgulamayı, sözcük seçiminin önemini ve yazmanın inceliklerini öğrendiler. Metin Yazarlığı, Hikaye Yazarlığı, Roman Yazarlığı, Şiir Yazarlığı ve Deneme Yazarlığı alanlarında eğitimlerini tamamlayarak geleceğin yazarları olma yolunda büyük bir adım attılar. Geldiğimiz bu noktada gördük ki gençlerin söyleyecek çok sözü var. Her biri geleceğin yazarı olma yolunda son derece kıymetli. Bizlere de onları desteklemek düştü. Bugün burada kapanış programı ile sona gelindi.  Hep birlikte gençliğe olan inancımızın filizlenmesine şahitlik ediyoruz. Artık söz gençlerde… Kalem onların diliyle renklenecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.anadolugazete.com.tr/egitim/sahin-gorduk-ki-genclerin-soyleyecek-cok-sozu-var-107251h.htm

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim