Selçuk Türkyılmaz: Afrin’deki NATO tünelleri hangi Ege adasına taşındı?

Selçuk Türkyılmaz: Afrin’deki NATO tünelleri hangi Ege adasına taşındı?
ABD’nin Dedeağaç’taki üssü hangi ülkeyi tehdit etmektedir veya nereyi savunmak amacıyla kurulmuştur? Bu üssün hedefinde Rusya mı Türkiye mi vardır?

 Bu sorular 2019’un sonlarından itibaren gündemimizdeydi. Yunanistan’daki diğer ABD üsleriyle birlikte düşünüldüğünde esasen yeni bir Doğu Akdeniz siyasetinin temellerinin atıldığı kesindi. Baltık Denizi’nden Yunanistan’a kadar uzanan hattın, çok daha büyük bir resmin parçası olduğu da konuşulmuştu. Bugün ABD’nin, Türkiye’yi ve Rusya’yı aynı anda etkisizleştirmek gibi bir hedef doğrultusunda adımlar attığı da inkâr edilemez. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yok hükmündedir” sözü Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i istiskal olarak sınırlandırılamaz. Türkiye Batı sınırlarında da ABD ile mücadele etmektedir.

Finlandiya ve İsveç’in NATO ülkeleri arasına dâhil olma çabaları adeta dünya gündeminin baş sırasına oturdu. Bu iki ülkenin umumî olarak terör örgütlerine verdiği destek öteden beri konuşulmaktaydı. Türkiye, bu desteği ileri sürerek anılan ülkelerin NATO’ya dâhil olmasına onay vermeyeceğini açıkladı. Yunanistan da terör örgütlerine açık destek vermekteydi. Bu açıdan Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya hakkındaki tutumunu Yunanistan’ın teröre verdiği destekten ayrı değerlendirmemek gerekir. İsveç ve Finlandiya’dan başlayarak Doğu Avrupa üzerinden geçen bir hatta NATO şemsiyesi altında teröre destek veren ülkeler topluluğunun oluşması gibi korkutucu bir gelişme üzerine konuştuğumuz çok açıktır. Bu hattın Doğu Akdeniz’e kadar uzanması, ortaya çıkması muhtemel tablo hakkında epeyce fikir vermektedir.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/selcuk-turkyilmaz/afrindeki-nato-tunelleri-hangi-ege-adasina-tasindi-2063011

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim