• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Semih Kaplanoğlu’nun Son Sinema Filmi Bağlılık Aslı Gösterimde

Semih Kaplanoğlu’nun Son Sinema Filmi Bağlılık Aslı Gösterimde

Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı olarak hayata geçirilen Aslı, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Üçlemesi’nin ilk filmi. Başrollerinde Kübra Kip ve Ece Yüksel’in yer aldığı film, 20 Eylül’de vizyona girdi.

Semih Kaplanoğlu, Türkiye’nin 2020’de gerçekleştirilecek 92. Akademi Ödülleri’ndeki (Oscar) adayı olarak belirlenen ‘Bağlılık Aslı’ filminin evrensel bir hikaye anlattığını belirterek, “Anneyi anne, babayı baba, çocuğu çocuk, dedeyi dede olmaktan çıkartan, aslında baştan çıkartan modernizmi, bu durumun insanda yaşattığı çalkanışı anlatmanın beni yetiştiren bu ülkeye bir tür borç olduğunu düşünüyorum. O nedenle o filmleri yapmak yolunda çaba gösteriyorum” dedi.

GÖRÜNMEZ BAĞLILIĞIN HİKAYESİ

Kaplanoğlu, İngiliz psikolog Adam Phillips’in “Bebek sütten kesildiği anda ayrı bir vücuda sahip olduğunu anlar” sözünü hatırlatarak, “Bu, bebek için en büyük travmadır. Çünkü bebek anne ile kendisini bir zannetmektedir. Bu filmin temelinde, aslında bu anlamdaki ayrılığın, diğer bir deyişle görünmez bağlılığın hikayesi var. ‘Aslı’, ‘Bağlılık’ adını verdiğim üçlemenin de ilk filmi” şeklinde konuştu.

Devamı: https://www.izdiham.com/semih-kaplanoglunun-son-sinema-filmi-baglilik-asli-gosterimde/

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim