• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Yeni dünya ve ahlaklı siyasetin merkezi Türkiye

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Yeni dünya ve ahlaklı siyasetin merkezi Türkiye
“Dünya değişiyor”, “yeni dünya düzeni” vesaire gibi tanımların tam merkezindeyiz. Lakin geldiğimiz noktada, dünyada nasıl bir siyaset anlayışının devrede olduğunu da görmekteyiz.

Değişen çok şey var, doğru! Lakin bu kadar kanın, haksızlığın, sömürgeciliğin içinde, bataklıktaki nilüfer çiçeği gibi umudu tertemiz ayakta tutan Türkiye’nin ürettiği ahlaklı siyasete de şahitlik etmekteyiz.

Başkan Erdoğan; adeta meşhur ressam Osman Hamdi Bey’in ünlü eserindeki “kaplumbağa terbiyecisi” gibi, siyaset adına meydanda olanlara, muhatabı dünya liderleri de dahil olmak üzere, ahlaklı siyaset eğiticisi konumunda şu anda.

Bu nedenle, Türkiye şimdi gittiği her yerde “Türkiye burada kalsın” diyor. Düşünebiliyor musunuz, başka ülkeler olsa bile, gittiğin yerde sana “kal ne olur gitme” deniliyor. Daha geçenlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan’da ortak tatbikatı sırasında insanların ağzından çıkan esas cümle, bu cümle idi.

Kal TÜRKİYE...

Siyasi literatürde bu kelime kadar anlamlı içeriği dolu ve mana yükü olan başka cümle duydunuz mu? Yok çünkü, başka Türkiye yok!

Macron tarzı, Fransız siyaset aklının Lübnan’daki patlama sonrası, sevinçli sevinçli oraya güya taziye pozu yerine dünyanın başka şeylere ihtiyacı vardır, bu da açıktır.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/yeni-dunya-ve-ahlakli-siyasetin-merkezi-turkiye-yazi-1563723/

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim