• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Sin Edebiyat’ın 29. Sayısı Yayınlandı

Sin Edebiyat’ın 29. Sayısı Yayınlandı
İki ayda bir yayımlanan Sin Edebiyat’ın 29. sayısı (Eylül-Ekim 2021) Günümüz Şiiri temasıyla yayımlandı.

Kapak çizimini Vietnamlı çizer Nguyen Thi Xuan Loc’ın üstlendiği Sin Edebiyat’ın bu sayısında şiirin; temsil gücü, performans sanatı olarak yeri, sinemaya yansımaları ve günümüzdeki konumu ele alındı. Klasik şiir dosyalarından ziyade “Şiir nedir?” sorusunun değil “Şiir nerededir?” sorusunun etrafında toplanan yazıların altında birbirinden değerli isimlerin imzası bulunuyor. Derginin bu sayısında: Ressam-şair Bünyamin K. (Söy. İbrahim Gökburun) ile Ketebe Yayınlarından okuruna ulaşan son kitabı Eskittiğim Çantalar ve şiir yolculuğu hakkında söyleşilirken günümüz Türk edebiyatına şiir kaydeden çeşitli görüşlerdeki şairlerle soruşturma dosyası oluşturuldu.

Medeni Yılmaz ve Veysel Karani Tur’un poetik eleştiri, Cahit Ökmen ve Şükrü Erbaş deneme, Esra Aydınlıoğlu şiirin müzikle ilişkisi, Serdar Solkun ve Erkan Karakiraz performans sanatı olarak şiir, Batıgün Sarıkaya ise şiirin sinemaya yansımalarını konu edinen yazılarıyla bu sayıda yer aldılar. Mert Moralı, Hatice Solak ve İbrahim Ercan çeviri şiirleriyle sayıya katkıda bulunan isimlerden oldular.

Devamı: https://www.izdiham.com/sin-edebiyat-dergisinin-29-sayisi-yayimlandi/

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim