• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Sinop’lu Yazar Erol Erdoğan‘a TYB’den Ödül

Sinop’lu Yazar Erol Erdoğan‘a TYB’den Ödül
Sinoplu yazar ve sosyolog Erol Erdoğan “Oyun Kimin?” kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2023 Yılı Fikir ödülüne layık görüldü.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen “2023 Yılının Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”nin kazananları belli oldu. Sinop-Boyabatlı yazar ve sosyolog Erol Erdoğan, TYB’nin “2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” arasında yer aldı. Erdoğan, “Oyun Kimin? Çocuk ve Oyuna Dair Toplumsal Yüzleşme” adlı kitabı ile “Fikir” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Erol Erdoğan Açıklamasında;

Kıymetli okuyucuya, kitabı neşreden İz Yayıncılık’a, ödüle layık gören TYB yönetimi ve seçici kurula teşekkürler.

“Oyun” ve Fikir” kelimelerinin yan yana gelmesi beni ayrıca mutlu etti. Oyun, hepimize çok yönlü yüzleşme imkanı sağlıyor dedi.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB’nin ödül alacakların nasıl belirlendiğine dair de şunları söyledi: “Türkiye Yazarlar Birliğinin; ülkemizin en prestijli edebiyat ödülü olan yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödüllerini verdiği tarih 1980 öncesidir. Bu öyle bir ödül ki, o zamana kadar hiç ödül almamış olan çok önemli edebiyatçılarımıza ödül vererek başladık. Kim bu isimler; Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Sezai Karakoç, Bahattin Karakoç, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu. Şimdi herkes tarafından ödüllendirilen, önemi takdir edilen bir çok yazarımız, şairimiz, edebiyatçımız Türkiye Yazarlar Birliği ile ödülleri ile ilk defa ödüllendirilmiş oldular” dedi.

Devamı: https://www.boyabatmanset.com/boyabat/sinoplu-yazar-erol-erdogana-tybden-odul/

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim