• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sivrice İlçesine kültür gezisi düzenlendi

Sivrice İlçesine kültür gezisi düzenlendi
Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin açılışını gerçekleştirmek üzere şehre gelen Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, beraberindekiler için kültür gezisi düzenlendi.

İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, TYB Elazığ Şube Başkanı Nazım Payam, Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli’nin eşlik ettiği 23.10.2021 tarihindeki bir günlük gezi  binlerce yıllık tarihi birikimi ve kadim kültürüyle medeniyetlerin merkezi olan Harput’la başladı. Harput Ulucamii, Şefik Gül Kültür Evi, Balak Gazi Anıtı ve Kurşunlu Camii ziyaretinden sonra ziyaretçiler Elâzığ'ın Hazar Gölü kıyısında bulunan ilçesi Sivrice’ye gitti.

TYB yöneticilerini ilçede Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural karşıladı. Sivrice Öğretmenevindeki öyle yemeğinden sonra Hazar Gölü’nde tekne gezintisi yapan ziyaretçilere, Kaymakam Yunus Emre Vural hem ilçe he de göl hakkında bilgiler verdi.

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssünün Sivrice olduğunu belirten Vural, yeni konutların hızla yapıldığını ve modern bir şehir inşa ettiklerini söyledi. Kaymakam Vural; “Gerçekten çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Allah devletimizin eksikliğini vermesin.” diye konuştu.  

Geziye Katılanlar: TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Prof. Dr. Fatih Arslan, Prof. Dr. Mustafa Yağbasan, Selahattin Yazar, Prof. Dr. H. Ömer Özden, İsmail Bingöl, Gıyasettin Dağ, Kemal Batmaz, TYB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Mali Sekreter Mehmet Kurtoğlu, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Tuğrul, Ali Kılcı ve Mahmut Erdemir.

img_3330.jpgimg_3262.jpgimg_3316.jpg

Bu haber toplam 345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim