• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Suriye felakete gitgide daha fazla yaklaşırken çözüme de yaklaşıyor mu?

Suriye felakete gitgide daha fazla yaklaşırken çözüme de yaklaşıyor mu?
Bataklığa atılan bir taşın suyu hareketlendireceğini ve kaderin devreye girmesiyle çözümler bulunabileceğinin bilincindeyiz fakat kesin bir şey var ki o da çözüm getiren tarafın Rusya veya adamlarının olmayacağı…

Ancak şimdilik, zor ve acı bir yol olsa bile ülkemizi Esed ve ailesinden kurtarmak için çâresizliğimizden ötürü her türlü çözüme destek vereceğiz.

Beşşar Esed iktidardan düşürüldükten, güvenliğin sağlanmasından ve milislerden silahların alınmasından sonra ülkenin iç savaşa girmemesi için iki ay önce bir plan gündeme geldi. Yeni düzenin siyasi çözümlerinin uygulanmasında askerî araç olması için, yaklaşık iki ay önce Rus tarafına, muhalif General Menaf Talas liderliğinde bir askerî konsey kurulması teklif edildi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, Halep sokaklarında yarı çıplak dolaşan ve çocukları için dükkânlardan yiyecek isteyen bir kadının videosu yayıldı. Suriyelileri bir hayli öfkelendiren bu videoya bir Suriyeli şu sözlerle karşılık verdi: “Ey başbakan! Ey bakanlar! Ey tüccarlar! Ey hırsızlar! Sonunda istediğiniz oldu. İstediğinizi elde ettiniz. Bakın şimdi Suriye’nin her yerinde bu durumda olan bir sürü insan var!”

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/suriye-felakete-gitgide-daha-fazla-yaklasirken-cozume-de-yaklasiyor-mu-3592228

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim