• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 19 °C
  • Sakarya 19 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 17 °C
  • Gaziantep 24 °C
  • Bolu 14 °C
  • Bursa 19 °C

Tanpınar Ödülü bu yıl hikayeye

Tanpınar Ödülü bu yıl hikayeye
Osmangazi Belediyesi, her yıl edebiyatın değişik dallarında verdiği A. Hamdi Tanpınar Edebiyat Ödülü’nü bu yıl ‘hikaye’ dalında veriyor.

Tanpınar anısına gerçekleştirilen yarışma;

2001 yılında Deneme (Tanpınar ve Bursa Denemeleri),
2002 yılında Şiir (Tanpınar ve Bursa Şiirleri),
2003 yılında Mektup (Bursa’ya Ütopik Mektuplar),
2004 yılında Makale (Tanpınar’ın Dünyasında Bursa-Taşlarda Gülen Rüya) dalında yapılmıştı.

5 KİŞİLİK SEÇİCİ KURUL

Prof. Dr. Durali Yılmaz, Dr. Alim Kahraman, Metin Önal Mengüşoğlu, Ali Haydar Haksal ve Nevzat Çalıkuşu’ndan oluşan 5 kişilik Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek ‘hikaye’lerde herhangi bir konu sınırlaması yok.

Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak, Seçici Kurul’un yanı sıra bir de Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Kurul; Osmangazi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, Şair Yasin Doğru ve aynı zamanda Seçici Kurul Üyesi olan Nevzat Çalıkuşu’ndan oluşuyor.

Yarışmaya katılım 1 eserle sınırlanırken, eserlerde herhangi bir sayfa sınırlaması getirilmiyor. ‘Bursa’da Zaman’ şiirinin eşsiz güzellikteki dizelerinin yaratıcısı Ahmet Hamdi Tanpınar anısına düzenlenen yarışmanın son katılım tarihi, 2 Aralık 2005 olarak belirlendi.

YARIŞMA, EDEBİYATÇI TANPINAR’A SAYGI NİTELİĞİ TAŞIYOR

Eserlerinde Bursa’ya geniş yer vermiş, bu kenti çok sevmiş, -Bursa doğumlu olmayan- Bursalı bir edebiyat ustası Ahmet Hamdi Tanpınar’a saygı niteliği taşıyan yarışma, hem büyük bir ustayı yad etmek, aynı zamanda da yazılarında vurguladığı tarihi/kültürel mirası yaşatmak arzusuyla düzenleniyor.

DENEME, ŞİİR, MEKTUP VE MAKALE DALLARINDA YARIŞMALAR ...

Tanpınar anısına ilki 2001 yılında “Deneme” dalında gerçekleştirilen yarışmaya katılan eserler, “Tanpınar ve Bursa Denemeleri” adıyla, 2002 yılında “Şiir” dalında gerçekleştirilen yarışmaya katılan eserler “Tanpınar ve 2002 Bursa Şiirleri” adıyla, 2003 yılında mektup dalında gerçekleştirilen yarışmaya katılan eserler “Bursa’ya Ütopik Mektuplar” adıyla, 2004 yılında gerçekleştirilen Makale yarışmasına katılan eserler ise “Tanpınar’ın Dünyasında Bursa: Taşlarda Gülen Rüya” adıyla kitaplaştırılarak Bursa’nın edebiyat dünyasına kazandırılmıştı. 2005 yılında gerçekleştirilecek “hikaye” yarışmasının sonunda Seçici Kurul’un belirleyeceği eserler de kitaplaştırılacak.

SONUÇLAR 24 ARALIK 2005 TARİHİNDE AÇIKLANACAK

Hikaye yarışmasının sonuçları 24 Aralık 2005 tarihinde açıklanacak. Ödüller ise, Tanpınar’ın ölüm yıldönümü olan 24 Ocak 2006 tarihinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

AYRINTILI BİLGİ VE YARIŞMA ŞARTNAMESİ İÇİN ...

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi,
Osmangazi Belediyesi Basın Bürosu
(0 224 270 70 41) veya
www.osmangazi.bel.tr, www.osmangazi-bld.gov.tr adresinden alınabilir.

2006 VE 2007’DEKİ DALLAR DA BELİRLENDİ

Diğer yandan, Yürütme Kurulu; yarışmacılara daha fazla zaman verebilmek amacıyla 2006 ve 2007 yıllarındaki yarışma konu ve türlerini de belirledi. Buna göre yarışma; 2006 yılında ‘araştırma-inceleme’, 2007 yılında ise ‘roman’ dalında yapılacak.

 

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İkinci Kez Yolu Açık Olsun Yavuz Bülent Bakiler’in02 Ekim 2025 Perşembe 11:06
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim