• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Tarih araştırmacıları İzmir’in fethini anlatıyor

Tarih araştırmacıları İzmir’in fethini anlatıyor
25 Mart 1081 İzmir’in fethi anısına İzmir Valliğince gerçekleştirilen ‘İzmir’in Fatihleri’ panelinde, birçok çalışmaya rağmen şehrin tarihinin bir türlü yerine oturulamadığı vurgulandı.

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Bornova Kültür Merkezi’nde İzmir Valiliği, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile İSTOK İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu işbirliği ile düzenlenen ‘İzmir’in Fatihleri’ paneli, yoğun ilgiyle karşılandı. 25 Mart 1081 İzmir’in Fethi anısına gerçekleştirilen panelde; Prof Dr. Mehmet Çelik moderatörlük yaparken, Prof. Dr. Erkan Göksu ile Yazar Abbas Levent Gültekin panelist olarak yer aldı. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Bornova AK Parti İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı panelin sonunda panelistlere günün hatırası olarak hediyeleri takdim edildi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Prof Dr. Mehmet Çelik, pandemiye rağmen düzenlenen panele destek verdiklerini aktararak, İzmirlilerin, kentin fethine öncülük eden aktörleri tanıması ve anması gerektiğini vurguladı. “Bu şehrin mutlaka o tarihi kimliğini alması gerekir” diyen Çelik, birçok çalışmaya rağmen şehrin tarihinin bir türlü yerine oturamadığını kaydetti. Özellikle gençlerin kentin tarihini öğrenmesi gerektiğini belirten Çelik, sözü panelist Prof Dr. Erkan Göksu’ya bıraktı.

Devamı: https://www.ilksesgazetesi.com/genel/tarih-arastirmacilari-izmirin-fethini-anlatiyor-h127978.html

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim