• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları

TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları
​Uzmanlar çocuk gelişimini; Fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişim olarak dört ana kategoride değerlendiriyorlar.

Çocuk davranışlarının birçoğunu büyüdüğü dönemde yanında olan kişikişiler’den alıyor. O’nu büyütenler iyi bir birey olması için kazandırdığı alışkanlıkların yanı sıra zihinsel güçlerini geliştirmeleri amacıyla onlara boyama kitapları, yap-boz, harita üzerinde ki bulmacalar ve zihinsel gücü arttırmak amacıyla kullanılan oyuncaklardan temin etmeleri aslında eğitimi eğlenceli hale de getiriyor.

Bilim okur yazarlığının küçük yaşlarda kazandırılmasını öncelikli hedeflerinden biri olarak benimseyerek bu konuda önemli yayınlar yapan TÜBİTAK, bilim ve teknoloji kültürünün gelişmesinde rol oynamak amacıyla yetişkin bireylerin yanı sıra çocuklar ve gençler için de popüler bilim kitapları yayınlıyor.

Yetişkin kitapları ile okurlarını bilimsel ve teknolojik gelişmelerden haberdar eden TÜBİTAK’ın 0-6 yaş arası çocuk grupları için birçok dergi ve kitabı var.

Araştırma yapma, soru sorma, merak etme ve okuma isteği uyandırmak amacıyla hazırlanan yayınlar çocukların zihinsel güçlerini geliştirmek amacıyla tasarlanmış.

Bu dergilerden bazıları Gareth Lucas’ın Resimli Bulmaca Kitabı, Şermin Korkusuz’un çevirmenliğini yaptığı ‘3 yaşında ki çocuklarla yapılabilecek 50 etkinlik’, Emma Helbrough’un yazdığı ‘1001 minik hayvan.

Bu yaş grubunun büyük ilgisini çekebilecek kitaplardan biri de “Üçüncü büyük labirent kitabım.”

Yazarı Kirsteen Robson. Yazar, ilk olarak çocuklar için +4 yaş ilk labirent kitabını da hazırlamış.

Hemen arkasına +7 yaş için büyük labirent kitabım, ikinci büyük labirent kitabım ve üçüncü büyük labirent dergilerini yazmış ve TÜBİTAK tarafından çevrilerek okuyuculara kazandırılmış.

Derginin içerinde birbirinden güzel tasarlanmış tam 60 bulmaca ve labirent var.

Farklı renklerle sevimli bir hale getirilmiş yayında çeşitli hayvan çizimleri, giderek zorlaşan labirentler çocuklar kadar gençleri de meraklandırıyor.

Çocuklar merakla bu dergilere baktıkça, bulmacaları ve yapbozları çözdükçe zihinleri güçlenecek, konsantrasyonları artacak ve daha araştırmacı bir birey olarak yetişmeye devam edecektir.

Okulda, evde ve tatilde okunacak TÜBİTAK’ın okul öncesi, çocuk, gençlik ve yetişkin kitap serisi okuyucular tarafından büyük ilgi ve takdir toplamaya devam ediyor.

TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınlarını gazete bayilerinde, bazı kitapçılarda ve süpermarketlerde bulabilir ya da abone olarak edinebilirsiniz.

İletişim İçin: TÜBİTAK OSTİM O.S.B. 1203 Sok. No:30/1 Yenimahalle / Ankara Tel: (0 312) 222 83 99 – http://esatis.tubitak.gov.tr,  kitap.satis@tubitak.gov.tr , abone@tubitak.gov.tr

Gizem Altunbaş

Bu haber toplam 3692 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim