• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

“Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni” İlk Gün Oturumları Tamamlandı

“Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni” İlk Gün Oturumları Tamamlandı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öncülüğünde Türk Devletlerinin Bağımsızlığının 30. yılı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin 25. yılı dolayısıyla 21-22 Aralık 2021 tarihinde Bişkek’te online olarak “Türk Devletlerinde Toplumsal Dönüşümleri” ana temasıyla “Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni” ilk günü gerçekleştirildi.

Bilim Şöleninde, Türk Devletlerinde bağımsızlık öncesi ve sonrası ekonomi, siyaset, eğitim ve kültür gibi alanlarda meydana gelen değişimler ortaya konarak ülkelerin gelecekte ve küresel dünyada nasıl bir politika izleyecekleri tartışılıp 21. yüzyıla daha örgütlü bir halde girmiş ve daha fazla birlikte hareket etmeye ve iletişim içerinde olmaya başlayan Türk Devletlerinin, bölgede ve küresel ölçekte önemli sonuçlar doğuracak süreçleri bilimsel olarak incelenip değerlendiriliyor.

Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni açış konuşmaları ardından ilk ve özel oturumu olan “Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İstiklal Marşı” oturumu ile başladı. Prof. Dr. Said Okumuş oturum başkanlığında yapılan oturum Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref başkanı D. Mehmet DOĞAN “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konu başlıklı konuşması ile başladı. Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “İstiklal Marşında Medeniyet ve Hürriyet Bilinci” başlıklı bildirisini sundu. Konuşmalarında Mehmet Akif Ersoy'un medeniyet kavramını ele alış şeklinden bahseden Rektör Arıcan, Mehmet Akif Ersoy’un Medeniyeti insanların ve devletlerin medeni olması olarak iki başlıkta ele aldığını belirtip Batı ve Doğu medeniyetleri arasındaki farklardan bahsetti.

Devamı: https://www.asbu.edu.tr/tr/haber/turk-devletleri-uluslararasi-bilim-soleni-ilk-gun-oturumlari-tamamlandi

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim