• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Türk Şiiri ve Behçet Necatigil

Türk Şiiri ve Behçet Necatigil
Maksut Yiğitbaş’ın hazırlayıp sunduğu “Kültür ve Edebiyatımızdan” programının konuğu Türk şiirinin büyük ustası Hilmi Yavuz.

13 Aralık 1979’da vefat eden Behçet Necatigil bilindiği üzere şiirlerinde Divan şiiri ve tasavvufla bağlar kurarak geleneği modernite ile buluşturan usta bir şairdir. Gerek şahsiyeti gerekse şiiriyle Türk şiirinde saygın bir yere sahip olan büyük şair, kendisi gibi şiirimize eğilen ve kadim kültür ve edebiyatımızı yadsımayan şairlerin yetişmesinde önemli rol oynamıştır. Onlardan biri ve belki de en önde geleni Hilmi Yavuz’dur. İstanbul Kabataş Lisesi’nde Necatigil’in öğrencisi  olan Yavuz’un şiir sanatında hocasının oldukça önemli yeri vardır. Vefatının 40. yılında Necatigil’in hayatını ve buna bağlı gelişme gösteren şiir sanatını ele aldığı “Behçet Hoca” adlı çalışması ile Hilmi Yavuz son dönem Türk edebiyatı alanında yapılmış nitelikli eserlerden birini ortaya koydu. Programda Hilmi Yavuz’un “Behçet Hoca” kitabı çevresinde Evler şairi Necatigil ve genel olarak Türk şiiri üzerinde durulacak.

Şair Hilmi Yavuz'un konuk olacağı “Kültür ve Edebiyatımızdan” programı 11.12.2020 Cuma günü 20.00'de Türkiye Yazarlar Birliği youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

youtube.com/turkiyeyazarlarbirligi

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim