• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Türk uzmandan "Bahreyn-İsrail normalleşme anlaşması" değerlendirmesi

Türk uzmandan "Bahreyn-İsrail normalleşme anlaşması" değerlendirmesi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi, ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol,"İsrail ile normalleşme anlaşmaları Türkiye’nin manevra alanı daraltılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Cuma günü Al Halife rejimi tarafından ABD'nin gözetiminde İsrail ile diplomatik ilişkiler kurulması için anlaşmaya varıldığını duyuruldu.

İlk haberi duyuran ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün önemli bir tarihi atılım daha. İki büyük dostumuz İsrail ve Bahreyn, bir barış anlaşması konusunda anlaştı” ifadesini kullandı. Bayreyn’in son 1 ayda İsrail ile barış anlaşması yapan ikinci Arap ülkesi olduğunun altını çizen Trump, ABD, Bahreyn ve İsrail’in anlaşmaya ilişkin yaptığı ortak açıklamayı da paylaştı.

Bu haber başta İran ile Türkiye olmak üzere bir çok ülkenin tepkisini çekti. İran Meclis Başkanı'nın özel danışmanı Emir Abdullahiyan, Twitter hesabından Siyonist Rejim ile Bahreyn arasında varılan anlaşmaya tepki göstererek, bu kararı "İslam davasına ve Filistinlilere büyük bir ihanet" olarak nitelendirdi. Bunun ardından da Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn'in İsrail'le diplomatik ilişki kurma kararına ilişkin, "Bahreyn'in İsrail'le diplomatik ilişki tesis etme kararı almasını endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

Devamı: https://tr.mehrnews.com/news/1889098/T%C3%BCrk-uzmandan-Bahreyn-%C4%B0srail-normalle%C5%9Fme-anla%C5%9Fmas%C4%B1-de%C4%9Ferlendirmesi

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim