• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Türkiye Yazarlar Birliği’nden ‘bildiri’ açıklaması

Türkiye Yazarlar Birliği’nden ‘bildiri’ açıklaması
Türkiye Yazarlar Birliği 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin açıklama yaptı.

“Ülkemizde; 1960 yılından bu yana bir kısım askerlerin bir çok kez ve farklı gerekçelerle yönetime el koyma alışkanlıklarının 15 Temmuz da milletimizin şanlı direnişi ile bir daha gündeme gelmemek üzere sona erdiğini düşünürken, bugün 103 emekli generalin darbe çağrışımı yapan bildirileri milletimize ciddi bir travma yaşatmıştır.

Bildirinin bir bölümünde; "...Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" denilmektedir.

Geçmişte taşıdıkları üniformaya ve sıfatlara yakışmayan, apoletlerini güç ve sindirme aracı olarak kullanan darbeci geleneğin kalıntılarının bu ifadeleri bir tehdit, korkutma ve yıldırma değil de nedir?

Ülkemizin yazarları, düşünürleri ve sanatçıları olarak; Yaşanan acılardan, dökülen kan ve gözyaşlarından ders almamış, Millet iradesine saygı duymayan, kendilerini bu ülkenin ve bu milletin üstünde gören cuntacı zihniyetin bu necip millete parmak sallamasını asla kabul etmediğimiz gibi her zaman karşılarında olacağız.

Peygamber ocağı ordumuzu ve kahraman askerlerimizi asla temsil etmeyen darbe heveslisi emekliler ile darbeden medet uman demokrasi düşmanı destekçileri bu mukaddes vatan toprağında artık karşılık bulmayacaklardır.

Ülkemizin birliği, dirliği ve devletimizin bekası için; Cuntacı ve işbirlikçilerinin karşısında,  hukukun üstünlüğü, halkın iradesi ve demokrasiden yana olacağız. 04.04.2021

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/gundem/turkiye-yazarlar-birliginden-bildiri-aciklamasi-94969h.htm

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim