• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye’nin En Büyük Askeri Üssü: TürkSom

Türkiye’nin En Büyük Askeri Üssü: TürkSom
Sırat Jafar Mohamed

Küresel bir rekabet haline gelen askeri üsler, dünya politikasında nüfuzunu artırmak isteyen ülkelerin öncelikli planları arasında yer almaktadır. Bu alanda ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya önde gelen devletler olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye ise “küresel güç” olma iddiasına uygun olarak askeri alanda da yatırım yapmaktadır. Türkiye hali hazırda farklı bölge ve ülkelerde askeri varlığa sahiptir. Bu ülkelerin bir kısmında askeri üs, bir kısmında ise asker bulundurmaktadır. Son yıllarda askeri üslere ağırlık veren Türkiye, 2017 yılında en büyük askeri üssünü Somali’de inşa etmiştir. Türkiye; yıllardır iç savaş, yoksulluk ve terörle mücadele ile baş eden Somali’ye 2011 yılından bu yana devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitimden sağlığa alt yapı hizmetlerinden birçok alana kadar çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu yazıda Somali’nin güvenlik sorunu ve Türkiye’nin Somali’de açtığı üssün öneminden bahsedilecektir.

Devamı: https://www.dunyabulteni.net/makale-yorum-1/turkiyenin-en-buyuk-askeri-ussu-turksom-h470836.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Bu haber toplam 2001 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim