• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TYB 2023 Ödüllerini kazananlar belli oldu

TYB 2023 Ödüllerini kazananlar belli oldu
Kâmil Uğurlu ve Çetin Oranlı, Türkiye Yazarlar Birliği 2023 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" Ödülü aldı

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, 01.01.2024 tarihinde TYB Genç Kahve’de, Genel Başkan Yardımcıları Dr. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ve Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ile birlikte düzenlediği basın toplantısında  2023 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçılarını” açıkladı.

- İstikrarlı, ufuk açıcı ve kapsayıcı  faaliyetler düzenliyoruz

“2024 yılının tüm vatandaşlarımız, ülkemiz, milletimiz, Türk Dünyası ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum.” dilekleriyle konuşmasına başlayan Genel Başkan Arıcan,  “Türkiye Yazarlar Birliği kurulduğu 1978 yılından bu yana sahasında kültürel alanı tanzim eden, “Millî, manevî, tarihî, kültürel” değerlerimizi merkeze alan istikrarlı, ufuk açıcı ve kapsayıcı  faaliyetler düzenledi, yayınlar yaptı, ödüller verdi.” dedi.

-Akif’i anmak ve anlatmak önemli görevlerimizden biridir

“1992’den beri iki yılda bir düzenlediğimiz Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şöleni, 1981’den beri devam eden “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”, dilimizin ve kültürümüzün temel metinleri olan; Mehmet Âkif Ersoy’un Safahat’ı Necip Fazıl’ın Çile’si, Mevlana’nın ölümsüz eseri Mesnevi okumaları, Ahlak şûraları, Milletler Arası Şehir Tarihi yazarları kongreleri, Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak ve Tarihî Roman Ve Romanda Tarih bilgi şölenleri, Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayları, yazar okulu -yazarlığa hazırlama seminerleri gelenek haline getirdiğimiz  geniş katılımlı faaliyetlerden bazılardır.” diye konuşan Arıcan, bu faaliyetlerin içinde “Mehmet Âkif Bilgi Şölenleri” nin ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirtti.

Devamı: https://www.tybkonya.org.tr/tyb-2023-odullerini-kazananlar-belli-oldu-2513h.htm

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim