• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TYB Başkanı Arıcan 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu’nda konuşacak

TYB Başkanı Arıcan 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu’nda konuşacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 5. Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu’nda konuşacak.

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un kurucusu olduğu Uluslararası Issık Göl Forumu'nun 5'incisi; Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde "Doğu ile Batı Arasında Anadolu Kültür Projeleri" kapsamında düzenlenecek forumun, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kurumları ve yurtdışı temsilcilikleri, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği ve Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜRKSOY tarafından da desteklendiği belirtilen forumda, Aytmatov ile ilgili daha önce de çalıştaylar düzenleyip ülkemizdeki farklı şehirlerde ve Moskova’da yapılan toplantılara katılan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’da katılarak bir konuşma yapacak.

Açılış programı 12 Aralık 2023 de Ankara'da, oturumların da 8-9 Haziran 2024'te Bakü'de yapılacak programın kapanışı ise 10 Haziran 2024 tarihinde olacak.

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim