• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TYB Başkanı Arıcan: Buğra ülkemizin yerli ve milli değeridir

TYB Başkanı Arıcan: Buğra ülkemizin yerli ve milli değeridir

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Konya Lisesi’nde düzenlenen “Vefatının 30. Yılında Tarık Buğra” anma etkinliklerinin kapanış panelinde değerlendirme konuşması yaptı.

Merhum yazar Tarık Buğra’nın eşi Hatice Bilen Buğra,  Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün de konuştukları programa öğrenciler ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

Genel Başkan Arıcan, Anadolu mektebi öğrencilerinin sunumu sonrasında kapanış panelinde yaptığı değerlendirme konuşmasında Buğra’nın ülkemizin yerli ve milli bir değeri olduğunu hatırlatarak, o’nun anısına yapılan anma programının önemine değindi.

3-129.jpg

Arıcan, Tarık Buğra'yı edebî, tarihi, psikolojik ve felsefi açılardan ele alarak, eserlerinin derinliklerine inen bir sunum gerçekleştirdi. Buğra'nın çok yönlü kişiliğini ve edebiyatımıza katkılarını vurgulayan Arıcan, yazarın eserlerinin günümüz için de taşıdığı önemi hatırlattı.

Böyle bir programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatice Bilen Buğra da yaptığı konuşmada Tarık Buğra’nın çalışma disiplinini, yazarlık serüvenini ve günlük yaşamındaki yönlerini anlattı. Buğra’nın hiçbir zaman karamsar olmadığını her zaman ve her şartta hep umudunu koruduğunu söyledi.

Dr. Salih Akkaya ve Prof. Dr. Sami Güçlü de yaptıkları konuşmalarda Buğra’nın ülkemizin yetiştirdiği önemli bir yazar ve düşünce adamı olduğunu belirttiler.

Anadolu Mektebi öğrencilerinin Buğra’nın hayatı, eserleri ve düşünce dünyasına dair yaptıkları sunumların bitiminde Arıcan, sunum yapan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.

2-152.jpg 

 

 

Bu haber toplam 978 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim