• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

TYB Başkanı Arıcan İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesi değerlendirdi

TYB Başkanı Arıcan İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesi değerlendirdi

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kasım Arıcan, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin kalıcı olması temennisinde bulunarak, İsrail devletinde, bu suçları planlayan ve uygulayanların uluslararası ceza mahkemesinde de yargılanması gerektiğini belirtti.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kasım Arıcan, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin kalıcı olması temennisinde bulunarak, İsrail devletinde, bu suçları planlayan ve uygulayanların uluslararası ceza mahkemesinde de yargılanması gerektiğini belirtti.

Arıcan, yazılı açıklamasında, ateşkesin, büyük bir direniş gösteren tüm Filistinlilere hayırlı olmasını diledi.

İsrail'in günlerdir Gazze'yi bombalayıp, Filistinlilerin üzerlerine füzeler yağdırdığını ve çok sayıda Filistinli'nin hayatını kaybettiğini anımsatan Arıcan, "Bu süreçte İslam ülkeleri ve yöneticileri başta olmak üzere tüm dünya milletleri bir sınav verdi. Kimi Mescid-i Aksa ve Kudüs'e duyarsız kaldı kimi de göstermelik kınama mesajları ile günü kurtardı. Mağdur Filistinlilerin yanında yer alarak safını belirleyenlerden de Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin binlerce yıldır her hal ve şarta mazlumların, mağdurların yanında olduğunu, bu süreçte Filistinlilerin de yayında durulduğunu vurgulayan Arıcan, "Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen bu karşı duruşun, diplomatik çabalarımızın elbet bir karşılığı olacaktı ve oldu da. Umarım bu ateşkes kalıcı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Devamı: https://www.sondakika.com/haber/haber-turkiye-yazarlar-birligi-genel-baskani-arican-14152118/

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim