• İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Başkanı Arıcan: İzzetbegoviç iyi bir mütefekkir, iyi bir düşünür olmuştur

TYB Başkanı Arıcan: İzzetbegoviç iyi bir mütefekkir, iyi bir düşünür olmuştur
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Vefatının 20. Yıl Dönümünde Aliya İzzetbegoviç Panelin’e konuşmacı olarak katıldı.

Arıcan, 19 Ekim 2023 Perşembe günü Memur-Sen Genel merkezinde düzenlenen programda "Bir Devlet ve Düşünce Adamı Olarak Aliya İzzetbegoviç” başlıklı konuşma yaptı.

İki oturum halinde yapılan panele öğrenciler, akademisyenler, Memur- Sen ve Genç Memur -Sen üyeleri büyük ilgi gösterdi.

2-042.png

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan  yaptığı konuşmada, “Bosna’nın lideri olmadan, siyasi bir aktör olmadan önce iyi bir mütefekkir, iyi bir düşünür olmuştur. Hukuk eğitiminin yanı sıra batı felsefesini, İslam düşüncesini iyi okumuş, özümsemiş bir insandır. Aliya İzzetbegoviç’in kendisi de buna itiraz eder. Aliya’ya söyleyeceğimiz en güzel tabir: ‘Bilge Lider’, ‘Bilge Önder’, ‘Bilge Öncü’dür.” diye konuştu.

Haberin tamamı için: https://www.youtube.com/watch?v=OPSM-m87Xao

 

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim