• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Başkanı Arıcan: Nurettin Topçu felsefeye önemli değerler yükledi

TYB Başkanı Arıcan: Nurettin Topçu felsefeye önemli değerler yükledi
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mudanya Felsefe Buluşmaları’nda Nurettin Topçu’yu anlattı.

Uludağ Üniversitesi ile Mudanya Belediyesi işbirliğinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı anısına “Türkiye ve Felsefe” bağlamında “Mudanya Felsefe Söyleşileri” devam ediyor.

19. 01. 204 tarihinde, Tirilye Taş Mektep Akademi'de “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Felsefe” temasıyla devam programa konuk olan Arıcan, fikir adamı, ahlâk felsefecisi, Hareket dergisinin kurucusu Topçu hakkında önemli bilgiler verdi.

Nurettin Topçu’yu Cumhuriyet Dönemi’nin yol açıcı felsefecisi olarak, en önemli isimlerden bir tanesi olarak gördüğünü ifade eden Arıcan, “ Ülkemizin güncel meselelerini anlama, yorumlama ve çözüm önerileri getirme konusunda büyük bir gayret gösteren Topçu, felsefeyi topluma yayma konusunda önemli çalışmalar yaptı. Dergi çıkardı. Konferanslar verdi. Tüm bunlar gerçekten takdir edilmesi gereken çabalardır.”

Topçu’nun 1967’de İsrail Mısır savaşı olduğunda Spinizo için dönemlerde “İnsanlar ve Yahudiler” bağlamında üç yazı kaleme aldığını belirten Arıcan,  bu yazılarında “Fikir müfsidi Yahudiler” der  ve İsrail özelinde onların Ortadoğu’daki yapmış olduğu eylemlere dikkat çeker diye konuştu.

adsiz-076.png3-128.jpg

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim