• İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Başkanı Arıcan: Teknoloji Kuşağı Bir Medeniyet Kurabilir

TYB Başkanı Arıcan: Teknoloji Kuşağı Bir Medeniyet Kurabilir
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi’nin (ADAM) seminerinde “Teknoloji Kuşağı Bir Medeniyet Kurabilir mi? Nasıl?” konulu bir konuşma yaptı.

ADAM’ın “Düşünce Okulu” üst başlığı altında ki program, 18 Kasım 2023 tarihinde Hamamönü’ndeki araştırma merkezinin toplantı salonunda yapıldı.

-Binlerce yıllık devlet ve medeniyet geleneğinin varisleriyiz

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan burada yaptığı konuşmada, binlerce yıllık bir devlet ve medeniyet geleneğinin varisleri olan bizlerin, bugün ki teknolojinin tüm imkânlarını kullanan gençlerin medeniyet kura bileceklerini söyledi.

-Gençlerimize güveniyorum

Ülkemizi dinamik gücü olan gençlerin benimsediği düşünce, değer ve davranışların iyi tasarlanan ve yönetilen sürece önemli katkılarının olacağını ifade eden Arıcan, “inanılmaz bir teknik ve teknolojik gelişmelerin yaşandığı günümüzde ne kadar yapay zeka olursa olsun, kodlama olursa olsun, robotik olursa olsun bu alanlar insana muhtaç, doğrudan insan katkısı isteyen alanlar. Hatta bu gelişmelerin ilerlemesiyle veri analizi alanında daha da çok insan katkısı gerekecek. Açıkçası, ben, gençlerimize güveniyorum. Fikrî zeminde, yeni bir medeniyet kuracak kadar donanımlı olarak yetişiyorlar.” diye konuştu.

2-025.jpeg

3-017.jpeg

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim