• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

TYB Genç Birimi, Eleştirel Düşünme Konusunda Farkındalık ve Bilinç Oluşturmak Amacıyla Bir Atölye Serisi Başlattı!

TYB Genç Birimi, Eleştirel Düşünme Konusunda Farkındalık ve Bilinç Oluşturmak Amacıyla Bir Atölye Serisi Başlattı!
Moderatörlüğünü Tolga Aydın'ın üstlendiği atölyeye, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr Musa Kazım Arıcan katıldı.
 
Moderatörlüğünü Tolga Aydın'ın yaptığı atölyede eleştirel düşüncenin tanımı, üç parçası ve yanlış anlaşılan yönlerinin ele alındığı ilk program gerçekleştirildi. 
 
 Eleştirel düşünmenin yansıtıcı, standartları içeren, gerçekçi ve mantıklı bir düşünce sürecini gerektirdiği vurgulandı. Eleştirel düşünme üç parçadan oluşuyor: soru sorma, çözümleme ve sonuçlara inanma. Ancak eleştirel düşünmenin, negatiflik ve duygusal düşüncelerle bir bağı olmadığı da katılımcılara hatırlatıldı.
 
Eleştirel düşünmenin önemi ve bu alanda farkındalığın artırılması açısından oldukça verimli geçen atölyede, katılımcılar daha sağlıklı düşünce süreçleri geliştirmeyi hedefliyorlar. Eleştirel düşünmenin bu nedenle herkes tarafından benimsenmesi ve uygulanması için çalışacaklarını da vurguluyorlar.
 
Eleştirel düşünmenin, günümüzde sosyal medya platformlarında yer alan yanlış ve yanıltıcı bilgilerden arınmak için de oldukça önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Bu nedenle, eleştirel düşünme becerilerinin toplumsal bilinci artıracağına inanan TYB Genç Birimi, gençleri bu konuda bilinçli olmaya teşvik ediyor. Bu tür atölyelerin düzenlenmesinin gençlerin düşünce yapısını geliştireceği ve daha sağlıklı bir dünyaya adım atmalarına yardımcı olacağına inanılıyor.
0538375f-5936-4c8e-89d9-bb6d57907ce2.jpg
 
Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim