• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Genç Kahve okumalara Klasik Okumalar ile yeni bir soluk getiriyor.

TYB Genç Kahve okumalara Klasik Okumalar ile yeni bir soluk getiriyor.
Klasikleri okuyarak yorumladığımız ve farklı bakış açıları geliştirdiğimiz okumalarımız Doğu ve Batı klasiği olmak üzere iki kanada ayrıldı. Doğu kanadında A'mâk - ı Hayal, Batı kanadında ise Suç ve Ceza kitapları ele alındı.
Doğu klasiklerimizden Filibeli Ahmed Hilmi tarafından yazılan A'mâk - ı Hayal, aslında her insanın yaşadığı anlam arayışını pek çok din ve felsefik görüş üzerinden ele alıyor. Ne için yaşıyoruz, ruh nedir, hayatın ve varlığın anlamı nedir, gibi birçok konuyu ele alan eser, bu konulara eski çağlardan beri cevap arayan insanları bir araya getirerek her çeşit düşünceye yer veriyor. 
 
A'mâk - ı Hayal'i incelerken hak - hakikat, hayal - hakikat, materyalizm - sipiritüelizm, varlık - yokluk konularını ele aldık, tartışmalarımızı bu konular üzerinden yönlendirdik. 
 
Batı kanadında ele aldığımız eser Fyodor Dostoyevski'nin yazdığı Suç ve Ceza ise ruhsal bunalımda olan bir gencin işlediği cinayetleri ele alıyor. 
 
Toplumsal kötülüklerin sebeplerine ve kötülerin cezalandırılması gerektiğine vurgu yapar. Her yanlışın bir karşılığı olduğu ve insanların yaşamlarını idame ettirirken daima dürüst ve ahlâklı olması gerektiği anlatılır. Roman iyilik - kötülük, doğru - yanlış gibi zıtlıklarla birlikte sevgi ve ön yargı gibi meseleleri de işler. 
 
Suç ve Ceza'yı değerlendirirken iki gruba ayrılarak suçları ve cezaları psikolojik ve hukukî yönlerden ele aldık. Suç ve suçlu profillerini, arkalarında yatan sebepleri değerlendirdik. 
 
Katılımcılarla gerçekleştirdiğimiz bu dolu dolu sohbetler yüreklerimizi de doldurdu. Her hafta farklı bakış açılarıyla söyleştiğimiz okuma kritiklerimize herkes davetlidir
Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim