• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TYB Genç Kahve'de ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan özel söyleşisi

TYB Genç Kahve'de ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan özel söyleşisi
TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan ile Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir söyleşi gerçekleştirdik.
Cumhuriyetle birlikte devlet geleneği ve yönetim şekli yeni bir form kazanır. 
 
Cumhuriyetimizin 100. yılının düşünsel temellerinden bahsetmek isteyen Musa Kazım Arıcan, Mehmet Alif Ersoy'un millî, manevi değerlerimizin köklerinde bulunan bir münevver olduğuna dikkat çekti. Mehmet Akif Ersoy'un Nurettin Topçu, Sezai Karakoç gibi yazarları etkileyen birisi olduğunu dile getirdi. 
"Bununla birlikte düşünce geleneğimizi Babanzade Ahmet Naim, Yahya Kemal, Muhammed Hamdi Yazır, Mustafa Şekip Tunç, Tarık Buğra, Cemil Meriç, Kemal Tahir, Mübehat Küyel oluşturur." diyen Arıcan mantık alanında Necati Öner, yine günümüzde Mehmet Bayrakdar, Ahmet İnam, Süleyman Hayri Bolay'ın birer filozof, birer düşünür olarak anılabileceğini sözlerine ekledi. 
 
Türkiye Yazarlar Birliği'ninvkültür, fikir, sanat hayatına katkı sunan nadide kurumlarımızdan olduğunu da vurgulayan Arıcan, esasen cumhuriyetimizden isimlerin hikayelerini sürdürdüğünü, kültür, fikir, sanat üzerinden medeni bir dünya oluşturmak gayesinde olduğunu belirtti. 
 
Bugün teknoloji gelişirken, teknik gelişirken bir yandan entelektüel bir sorun olduğunu, çağın krizinin sosyal bilimlerle, manevi ilimlerle, kültür ilimlerine yönelmekle düzeltilebileceğini söyleyen M.Kazım Arıcan, insanın insan olarak kalması, değerlerle yaşaması kültür sanat dünyasına yapılan yatırımlarla mümkün olacağını söyledi ve "Farabi Medine'tül Fazıla'da erdemli bir toplumdan, medeni bir toplumdan bahseder, Tahsil'üs Saade eserinde mutuluğu anlatır. Bu dünyadaki mutluluk "felah"tır, ahirette ise "necat" olur." diyerek sözlerini sonlandırdı.
7bd7f4c9-37a4-4696-930c-9d880a999175.jpg
b06b72c4-3404-4ab8-ac9b-c81f2675c6ec.jpg
Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim