• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sivil anayasa çalışma raporunu sundu

TYB Genel Başkanı Arıcan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sivil anayasa çalışma raporunu sundu
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sivil anayasa çalışma raporunu sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TYB Genel Başkanı Arıcan’la görüştü.

28 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmede Genel Başkan Arıcan, TYB’nin çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdi.

Arıcan yaptığı konuşmada; Yurt içinde ve yurt dışında kültür, fikir, edebiyat ve sanat faaliyetlerini başarı ile gerçekleştiren ve kamu yararına çalışan gönüllü bir kuruluş olan TYB’nin yayınlar yaparak, çalıştaylar düzenleyerek yeni sivil anayasa çalışmasına da katkı verdiklerini söyledi.

Usul ve üslup açısından bir anayasa teklifi

Arıcan, “Sayın Cumhurbaşkanım; Toplumsal mutabakatı en üst seviyede sağlayarak bu ülkeye ve milletimize yakışan yeni  bir sivil anayasa yapma çağrınıza TYB büyük bir duyarlılık ve hassasiyet gösterdi. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un açılış konuşmasını yaptığı; Ülkemizin önemli akademisyenleri, hukukçuları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katılımı ile çalıştay düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz “Usul ve üslup açısından bir anayasa teklifi” çalıştayını “YENİ ANAYASA” ismiyle kitaplaştırarak ilgili kurumların istifadesine sunduk.” dedi.

Görüşmenin sonunda; TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çalıştay bildirilerinin yer aldığı kitabı, çalıştay sonuç bildirisini ve "Yeni(den) Anayasa” dosya konusu ile yayımlanan TYB Akademi’nin 35. Sayısını takdim etti.

1-(6).jpeg

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim