• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan, İzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti

TYB Genel Başkanı Arıcan, İzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti

“Göç, Sürgün ve Soykırım: Srebrenica Boşnak Soykırımı” temasıyla Bosna Hersek’in Tuzla şehrinde düzenlenen Uluslararası Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Sempozyumuna, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan sempozyum onursal başkanı olarak katıldı.

7 Temmuz 2023 tarihinde başlayan ve iki gün süren sempozyumun açılışında konuşan Arıcan, “Balkanlar, tarihin pek çok döneminde, coğrafi bir alan adı olarak anılmaktan ziyade, siyasi bir mesele olarak, tarih sahnesinde yerini almıştır. Balkan toprakları, Türkiye sınırları dışında ve farklı bir coğrafyada olsa da ağırlıklı olarak, Osmanlı İmparatorluğu döneminden başlayarak, Türk izlerini ve ruhunu, en derin ve güçlü şekli ile yaşayan bölgelerden birisidir” diye konuştu.

SREBRENİTSA’DA SOYKIRIM İŞLENDİ

Sırp birliklerinin sistematik olarak yürüttükleri katliamlarda Temmuz 1995'te aralarında genç yaşlı, kadın erkek ve çocukların bulunduğu 8 binden fazla Boşnak sivili öldürdüğü Srebrenitsa soykırımına da değinen Arıcan, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in, "Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın" sözünü özellikle vurgulamak istediğini dile getirerek Avrupa'nın tam ortasında ve dünyanın gözü önünde işlenen Srebrenitsa soykırımının yakın tarihin utanç tablolarından biri olarak tazeliğini koruduğunu ve unutulmaması gereken bir trajedi olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Arıcan sempozyum sonunda Srebrenitsa'da soykırıma maruz kalan Müslümanları da unutmadı. Önce Sbrennitza Şehitliği’ni ziyaret etti daha sonra da Aliya İzetbegoviç'i Saray Bosna’da bulunan Kovaçi Şehitlik Mezarlığındaki kabri başında dua okudu.


Devamı: https://anayurtgazetesi.com/haber/15705501/tyb-genel-baskani-arican-izetbegovicin-kabrini-ziyaret-etti

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim