TYB Genel Başkanı Arıcan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu

TYB Genel Başkanı Arıcan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 5.5.2023 günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Resmi temaslarda bulunmak ve Lefkara’da düzenlenen “Edebiyat Şöleni” ne katılmak üzere KKTC’ye giden Arıcan yanındaki heyetle birlikte KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Londra'daki saldırı girişimi nedeniyle Tatar’a geçmiş olsun dileklerini sunan Genel Başkan Arıcan, “Değerli Cumhurbaşkanım, milletimiz ve şahsım adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Türkiye olarak, her zaman ve her konuda sonuna kadar yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Ziyarette ASBÜ ve TYB’nin çalışmaları hakkında da Tatar’a bilgiler verdi. Arıcan, KKTC’nin Türk Devletler Teşkilatı’na üyeliğini tebrik ederek başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti  belirtti.

“Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle üzüntülerini belirten Tatar hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin bu topraklarda her zaman bağımsızlık içinde yaşamaları için mücadeleye devam ettiklerini ifade etti. KKTC’nin güçlenmesi ve ekonomik yapıyı verimli hale getirmek için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, üretime yönelik faaliyetlerin önümüzdeki süreçte başarılı sonuçlar vermesi temennisinde bulundu. 

Türkiye Cumhuriyeti ile yakınlığın KKTC’ye güç verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı,  kültür ve sanatın Kıbrıs Türk halkı için önemini dile getirdi. Özellikle farklı ülkelerden öğrencilerin de bulunduğu KKTC’de edebiyat şöleni düzenlenmesinin anlamlı bir etkinlik olacağını kaydetti.

Arıcan’ın ziyaretine AYBÜ’den  Prof. Dr. Hüseyin Tutar ve  Prof. Dr. Mustafa Orçan,  ASBÜ KKTC Koordinatörü Prof. Dr. Enver Arpa, iş insanları Ahmet Tutar ve Mustafa Tutar da katıldı.

914c7db7-461e-40d0-b1ec-c8fa1293d497.jpeg0a1e0795-64e9-4d98-ab97-ae385d69d32b.jpegfef16cfb-9337-41ea-b611-f66f46bd5311.jpeg

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim