• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Vakfı 12. Umumî Heyet Toplantısı Yapıldı

TYB Vakfı 12. Umumî Heyet Toplantısı Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı 12. Umumî Heyet Toplantısı 13 Ekim 2021 tarihide yapıldı. TYB binasında gerçekleşen toplantıya vakıf mütevelli heyeti ve vakıf üyeleri katıldı.

Olağan genel kurulun divan başkanlığını Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yönetti, Mehmet Kurtoğlu’da katip üye olarak görev yaptı.

Gündem gereği faaliyet raporunu Mahmut Erdemir, denetim kurulu raporunu Ali Kılcı, mali raporu da Mustafa Ekici okudu. Raporlar ayrı ayrı oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra vakfı yeni dönemde yönetecek Mütevelli Heyeti ve Murakebe Heyeti üyelerinin seçimine geçildi. Divan başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan kendisine ulaşan listesi okuyarak oylamaya sundu. Genel Kurula katılanların oy çokluğu ile Mütevelli Heyetine şu isimler seçildi: D. Mehmet Doğan (Başkan), İbrahim Ulvi Yavuz (2. Başkan), Mustafa Çetin Baydar (Üye), Muhsin Mete (Üye), Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan (Üye), Tarkan Zengin (Üye) ve Hacı Mahmut Erdemir (Üye).

Dr. Mehmet Sılay (Asıl Üye), Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu (Asıl Üye), Celil Güngör (Asıl Üye), Ahmet Fatih Gökdağ (Yedek Üye) ve Murat Erol ( Yedek Üye) Murakebe Heyetine seçildiler.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, vakfın 1991’de kültürel zenginliklerimizi ve kültürel meselelerimizi yurt içinde ve dışında tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak ve korumak yönünde faaliyetlerde bulunmak, bu sahada çalışmalar yapan Türkiye Yazarlar Birliği Derneğine yardımcı ve destek olmak gayesi ile kurulduğunu söyledi.

Divan Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’da yaptıkları faaliyetlerde Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı’ndan büyük destek gördüklerini ifade ederek vakıf başkanı D. Mehmet Doğan ve mütevelli heyete teşekkür etti.

Medeniyetimizde önemli bir yeri olan vakıfları kurmanın ve bu vakıfları yaşatmanın önemli olduğunu belirten Arıcan, “Devlet ve özel üniversitelerin yanı sıra vakıf üniversiteleri de hem sayı olarak artmakta hem de kaliteli eğitim vermektedirler. 43 yıl önce kurulan, kültür, sanat, edebiyat ve düşünce alanında çok ciddi bir deneyim ve tecrübe kazanan TYB’nin de bir üniversite kurması bu alandaki önemli boşluğu dolduracaktır.” diye konuştu.

Toplantıya, Vakıf Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, vakıf  2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, mütevelli heyetinden Mahmut Erdemir, üyelerden Ahmet Fatih Gökdağ, Mehmet Kurtoğlu, Ali Kılcı, Vedat Güneş, Mehmet Emin Genç ve Adem Karafilik katıldı.

img_2820.jpg

img_2816.jpg

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim