Yıl 1978, D. Mehmet Doğan, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Necmettin Turinay, Alper Aksoy, Saadettin Elibol, Ahmed Günbay Yıldız, Yahya Akengin, Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Yazgan, Beşir Ayvazoğlu, Zeki Ceyhan, Hasan Kayıhan, Erdem Bayazıt ve Hüsnü Aktaş. Bu on dört kurucu üye bir araya geliyor ve Yazarlar Birliği’ni kuruyor...
Bu kurucu üyeler arasında yer almayan/alamayan fakat böyle bir kurumun oluşumunu gerekli gören ve daha başlangıçta üye olarak destekleyen öyle önemli simalar var ki…
İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan ilk 45 üye:
H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okcu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya, Muhsin İlyas Subaşı, Mustafa Kara, Orhan Kavuncu, Abdullah Sertkaya, M. Nuri Şahin.
Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.
1952 tarihinde Trabzon ili Vakfıkebir ilçesi Rıdvanlı köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Vakfıkebir’de okudu. Yüksek öğrenimini Ankara’da yaptı.
1972 yılında Başbakanlık Basın-Yayın Genel Müdürlüğü’nde başlayan memuriyet hayatı, TRT, Ankara Radyosu, Ankara Televizyonu ve Trabzon Bölge Müdürlüğü, Başbakanlık Basın -Yayın ve Enformasyon Trabzon İl Müdürlüğü, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevleriyle devam etti.
Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu’nda Daire Başkanlıkları yaptı. TBMM Başkan Müşaviriyken emekli oldu.
Birçok Ulusal ve Uluslararası organizasyonları gerçekleştirdi ve yer aldı.
Tarih, biyografi, monografi, halk kültürü ve etnografi gibi konularda araştırma ve çalışmaları bulunmaktadır.
Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti içerisinde yer aldı.
“Ali Şükrü Bey” kitabı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından 2003 yılı Biyografi Ödülüne lâyık görüldü.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Eserleri:
Trabzon Fetih Yıllığı (Ankara 1994),
Trabzon Yıllığı 1997 (Ankara 1997),
Sakarya Şehidi Binbaşı Hüseyin Avni Bey/Tirebolulu Alparslan-Trabzon İli Laz mı Türk mü? (Ankara 1999),
"Kılıç ve Kalem Erbabı Kahraman Bir Şehit: Tirebolulu Hüseyin Avni Alparslan" (Millî Mücadele'de Giresun, İstanbul 1999, ss. 149-184),
Trabzon Tarihi (Şakir Şevket Bey'in yazdığı Türkiye'de ilk Türkçe şehir tarihi) (Ankara 2001),
Trabzon'da Osmanlı Kitabeleri (Halil Edhem Eldem'in eseri) (Ankara 2001),
Öncesi ve Sonrasıyla Trabzon'un Fethi (Ankara 2001),
İsmail Hacıfettahoğlu'nun üyelik formu:
Mehmet Aksoy, İsmail Hacıfettahoğlu.
İsmail Hacıfettahoğlu - Türk Dünyası Gezisi, Bakü 1992
M. Çetin Baydar, Dr. Sefer Özdemir, D. Mehmet Doğan Ali Haydar Öztürk, İsmail Hacıfettahoğlu
......, Mustafa İsen, Erbay Kücet, Bayram Bilge Tokel, İsmail Hacıfettahoğlu. Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni - Bursa 1992
D. Mehmet Doğan, A. Süyun, İsmail Hacıfettahoğlu, Konya Mevlana Türbesi - 1992
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.