• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

TYB’nin şehir kitabı ödülü Adana’ya

TYB’nin şehir kitabı ödülü Adana’ya
Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2023 yılı ‘Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları’ ödülleri açıklandı. Dr. Çetin Oranlı, ‘Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir ADANA’ kitabı ile ödüle layık görüldü.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB Genç Kahve’de, Genel Başkan Yardımcıları Dr. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ve Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ile birlikte düzenlediği basın toplantısında  2023 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçılarını” açıkladı. Yazar Dr. Çetin Oranlı, “Her Mevsim Baharı Yaşayan Şehir ADANA” isimli eseriyle yılın şehir kitabı ödülüne layık görüldü. Oranlı’nın kitabı Adana, 2023 yılı Temmuz ayında Hayykitap tarafından yayımlanarak okurlarla buluşmuştu. 

adsiz-1.png

“TYB, ÜLKEMİZİN EN PRESTİJLİ EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ VERİYOR”

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, toplantıda 2023 yılında yaşanan gelişmeler değindi. Arıcan, “Türkiye Yazarlar Birliğinin; ülkemizin en prestijli edebiyat ödülü olan yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları  ödüllerini verdiği tarih 1980 öncesidir. Bu öyle bir ödül ki, o zamana kadar hiç ödül almamış olan çok önemli edebiyatçılarımıza ödül vererek başladık. Kim bu isimler; Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Sezai Karakoç, Bahattin Karakoç, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu. Şimdi herkes tarafından ödüllendirilen, önemi takdir edilen birçok yazarımız, şairimiz, edebiyatçımız Türkiye Yazarlar Birliği ile ödülleri ile ilk defa ödüllendirilmiş oldular” dedi. 

Devamı: https://nigdeanadoluhaber.com.tr/haber/tyb-nin-sehir-kitabi-odulu-adana-ya

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim