• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Uçak ve Türkiye’nin Millî Savunma Sanayii

Uçak ve Türkiye’nin Millî Savunma Sanayii
Tarihçi, Araştırmacı,Yazar M. Emin Gerger’in 93. kitabı yayınlandı!..

Araştırmacı, Tarihçi, Yazar Mehmet Emin Gerger’in Velid Ebüzziya’dan Çevirip düzenlediği “Uçak ve Türkiye’nin Millî Savunma Sanayii” adlı Kitap, Gerger Yayınları tarafından yayınlandı. Gerger’in 93. Kitabı olan eser, iki ana bölüm ve toplam 178 sayfadan oluşuyor.

Kitabın Önsöz’ünde kitap hakkında şu bilgiler yer alıyor: “İrfan ve insanlık zekâsının açık bir sanatı, ilmi ve medeni terakkinin (ilerlemenin) en harika ürünü olan Tayyarecilik (Uçak Sanayii), bugün Medeniyet âlemini, dünya basınını en fazla işgal eden meselelerden biridir. Hal böyle iken bizde Gazeteler, Uçakların her gün bir başka ilerleme adımı ve başarı kaydettiği şu üç sene zarfında ne yazık ki, bu meseleye layık olduğu önemi vermemiş, Osmanlı (Türk) aydınlarına, Uçak Sanayii’ne dair verilen bilgiler Resimli Gazetelerde yayınlanan birkaç makale müstesna (hariç) olmak üzere, hemen özellikle Telgraf olaylarından ibaret kalmış idi. İtalya- Osmanlı Harbi’nin (Savaşının) ortaya çıkmasından beri ise Uçak Sanayii’nin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu, İtalyanlar tarafından Trablusgarb’a gönderilen Uçakların gördüğü hizmet ile açık olarak anlaşılmıştır. Biz vaktiyle “Tasvir-i Efkâr Gazetesi”nde yayınladığımız makalede, bu meselenin ehemmiyet derecesi, Uçakların mahiyeti, çeşitleri, tarihçesi, bugün ulaştığı gelişme seviyesi ve dünyanın geleceği üzerinde icra edeceği tesirler hakkında, bütün ayrıntıları vermiştik. Memleketimizde ise Uçak Sanayii meselesi hakkında, henüz büyük ya da küçük hiçbir eser yayınlanmadığı ve Osmanlı- İtalya Savaşı’nın ortaya çıkmasından beri de efkâr-ı umumiye (kamuoyu) bu mesele ile ciddi olarak uğraşmaya başlaması yönüyle, adı geçen makaleyi – gerekli noktalarını değiştirip tashih ve yayınlanma zamanından beri gerçekleşen gelişmeleri dahi ayrıca toplayıp ilave ederek- kitap şeklinde okuyucularımızın istifadesine sunuyoruz. “ (Velid Ebüzziya)

İki ana bölümden oluşan kitabın Birinci Bölümü: “Tarihten Bugüne Tayyarecilik (Uçak Sanayii), Önemi, Gelişmesi ve Geleceği.” İkinci Bölümü: “Uçak ve Türkiye’nin Millî Savunma Sanayii” Ana başlıklarını taşımaktadır. Araştırmacı-Yazar M. Emin Gerger’in Osmanlıca aslından çevirip düzenlediği “Uçak ve Türkiye’nin Millî Savunma Sanayii”adlı kitapta, Uçağın Tarihi, önemi, gelişmesi ve Türkiye’nin Millî Savunma Sanayii hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Kitap, Uçağın Tarihi’ni daha yakından ve doğru olarak öğrenmek isteyen herkesin mutlaka okuması gerekli önemli bir başucu kitabı durumunda..  

İletişim: megerger@hotmail.com/Gerger Yayınları-Tel: 0532. 5226164

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim