• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Ufuk Coşkun: ​3.Dünya Savaşı'nı beklerken

Ufuk Coşkun: ​3.Dünya Savaşı'nı beklerken
Neredeyse son on yıldır ileride çıkabilecek bir 3. Dünya Savaşı’na dair çeşitli bilgiler paylaşılır. Amerika, Rusya ve Çin arasında gerçekleşecek bir nükleer savaşın yol açacağı zarar ziyanlar konuşulur.

Henüz böyle bir savaş çıkmadı. Ben şimdilik tarafların mali açıdan büyük bir savaşı göze alabileceklerini sanmıyorum.

Ancak bundan daha beterini yaşıyoruz o ayrı konu.

Vekâlet savaşları, ekonomik savaşlar, siber savaşlar, biyolojik savaşlar, bilgi savaşları, sahte salgınlar ve insanlık değerleriyle savaşlar gibi birden fazla düzeyde savaşlar yaşıyoruz.

Bu anlamda, çoğu kişi farkında olmasa da Üçüncü Dünya Savaşı tüm hızıyla devam ediyor. O yüzden hala ileride çıkması muhtemel bir savaş için kafa yormak yerine bugüne odaklanmalıyız.

Bakınız Rusya üzerinden bir örnek vereyim.

ABD ve Avrupa ülkeleri daha yakın bir zamanda Rusya'nın yaklaşık 300 milyar dolar değerindeki dolar ve euro rezervlerini dondurmuştu.

Rus bankalarını uluslararası transfer sistemi SWIFT'in dışında tuttular. Birçok Batılı şirket Rusya'dan ayrıldı ve Rus vatandaşlarının platformlarını kullanmasını yasakladı.

Popüler kripto para borsası Coinbase, Rusya ile ilgili 25.000'den fazla hesabı askıya aldı. Visa, MasterCard ve American Express Rusya'yı ağlarından çıkardı.

Hatta Dostoyevski bile bundan nasibini aldı.

Diğer taraftan küresel elitler epeydir dünyadaki çiftçilerle savaşıyor. Onların elindeki doğal gıdayı alıp sentetik gıdaya çevirmeyi planlıyorlar.

Gates Vakfı ve WEF gibi kuruluşlar “Tek Dünya Tarımı” için bu alanda büyük bir savaş başlattı.

Bayer, Corteva, Syngenta ve Cargill gibi şirketler, Microsoft, Google ve Büyük Teknoloji devleriyle birlikte çalışarak çiftçilerin olmadığı yapay zeka destekli çiftlikler ve laboratuvar yapımı gıdalar üretmeyi planlıyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/3dunya-savasini-beklerken-7641/

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim