• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ufuk Coşkun: Covid-19. dijital diktatörlük çağının işaret fişeği mi?

Ufuk Coşkun: Covid-19. dijital diktatörlük çağının işaret fişeği mi?

Devletlerin salgınla mücadele yöntemlerine bakılacak olursa Covid-19, dijital diktatörlük çağının işaret fişeği gibi duruyor. Şimdilik tüm insanlar gözetim altında ve korkuya mahkûm edilmiş vaziyette tutuluyor.

Ölüm korkusuyla birlikte insanlar çaresizce bu ender şartlara ayak uydurmak zorunda kalıyor. Şartlara uymayanların neredeyse terörist ilan edildiği/edileceği bir tuhaf “salgınla mücadele dönemi” bu.

Bu süreçte de ciddi veri aktarımı yapıldı. Peki, bu veriler nerede depo ediliyor ve kimler kontrol ediyor? Hangi şirketler hangi maksatla bu verileri kullanacak?

Verilerimize sahip olanlar “bilim” kisvesi altında insanlığın başını büyük bir belaya sokacak gibi görünüyor. Ve bunun şimdilik yasal bir dayanağı yok. Kimse verileri hakkında söz sahibi değil ve bu büyük oranda sağlık sektörü üzerinden gerçekleşiyor.

Geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da veri kontrolünün tekelleşiyor olmasının az sayıda şirketin tüm dünyanın dijital verilerini kontrol ettiği bu çarpık durumun, gelecekte yaşanacak çok büyük sıkıntıların habercisi olduğunu ifade ederek bu tehlikeye dikkat çekti.

Takip edenler hatırlayacaktır. 2018 tarihinde “Dijital Diktatörlük: İnsanın Hacklenmesi” başlıklı yazımızda bu konuyu gündeme getirmiştik.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/covid-19-dijital-diktatorluk-caginin-isaret-fisegi-mi-3009/

Bu haber toplam 176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim