• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ünlü ABD’li düşünür Francis Fukuyama'dan Türk SİHA’larına övgü

Ünlü ABD’li düşünür Francis Fukuyama'dan Türk SİHA’larına övgü
Ünlü Amerikalı siyaset kuramcısı Francis Fukuyama, Türkiye’nin ürettiği SİHA’ların bölgesinde yarattığı güçlü etkilerden övgüyle söz etti. Bu SİHA’ların günümüz savaş taktiklerini değiştirdiğini de vurguladı.

“Tarihin Sonu” teziyle 1990’lı yıllarda ünlenen Amerikalı siyaset bilimci Francis Fukuyama, “American Purpose” dergisinde yayımlanan “Ortadoğu’da homurdanmak” başlıklı makalesinde Türk silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) övdü. Fukuyama, Türkiye’nin son yıllarda ürettiği SİHA’ların günümüz savaş taktiklerini değiştirdiğine dikkat çekerek, “SİHA’lar 2020’de Türkiye’nin bölgesel bir güç olarak yükselmesine önemli katkı yaptı” ifadesini kullandı.

‘Türkiye yeni aktör’
Hürriyet'in haberine göre; Fukuyama, 2010’ların başında silahlı drone teknolojisi alanında ABD ile İsrail’in oyun kurduğunu ancak daha sonraki yıllarda Türkiye’nin bu alanda hızlı şekilde yeni bir aktör olarak ortaya çıktığını belirtti. “Küresel görünüm, askeri SİHA’lar tarafından değiştirildi ve Türkiye burada ana aktör oldu” değerlendirmesini yapan Fukuyama, Türkiye’nin kendi ürettiği SİHA’ları Libya, Suriye, Dağlık Karabağ ve kendi sınırları içinde terör örgütü PKK’ya karşı kullandığını kaydetti.

Devamı: https://www.internethaber.com/unlu-abdli-dusunur-francis-fukuyamadan-turk-sihalarina-ovgu-2175817h.htm?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim