• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Uygur Türkleri: “TYB Davamıza Sahip Çıkıyor.”

Uygur Türkleri: “TYB Davamıza Sahip Çıkıyor.”
Doğu Türkistan’da yaşanan hak ihlallerini dünyaya duyurmak için kurulan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’ı ziyaret ettiler.

24.08.2021 tarihinde ASBÜ’de gerçekleşen ziyarete Doğu Türkistan Uluslararası STK’lar Birliği, Doğu Türkistan Ulemalar Birliği, Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği ve  Saltuk Buğrahan İlim Ve Medeniyet Vakfının başkan ve yöneticileri katıldı.

TYB’ye teşekkür ederiz

STK temsilcileri ziyarette yaptıkları konuşmada, “Türkiye Yazarlar Birliği haklı davamıza destek vermek amacıyla önce çalıştay düzenledi sonra da çalıştay sonuç bildirgesini Çin devlet başkanı başta olmak üzere dünya liderlerine gönderdi. Konunun Türk ve dünya kamuoyunda yer alması için gösterdiği gayret için TYB’nin başkan ve yönetim kurulu üyelerine  teşekkür ediyoruz. Çin uluslararası insan haklarına saygı duyuncaya kadar mücadelemiz sürecek.” diye konuştular.

Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; “Hayata tutunma mücadelesi veren soydaşımız ve dindaşımız Uygur Türklerinin din, dil, kültür ve sosyal hayat alanlarında büyük bir baskı altında olduklarını artık dünya âlem biliyor. Bunun saklanacak, üstü örtülecek ve yok sayılacak bir yönü kalmadı artık. Akademisyenler, yazarlar, tarihçiler, gazeteciler ve Doğu Türkistan üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katılımıyla “Doğu Türkistan Çalıştayı” düzenledik. Beş dilde yayınladığımız çalıştay sonuç bildirgesini dünya liderlerine gönderdik.” dedi.

Arıcan: Çin, farklılıkları bir zenginlik olarak görmeli

“Dünya sessiz kalsa da biz sessiz kalamayız.” diye konuşan Genel Başkan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya tarihinde baskı, sindirme, cebir, şiddet, sürgün ve soykırımla abat olan hiçbir toplum, hiçbir millet yoktur. Dolayısıyla; Uygur Türklerinin huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak için,  hak ve adaletin tecellisi için Çin, farklılıkları bir zenginlik olarak görmeli. Aslında kadim Çin’in gelenek ve kültürü buna çok müsait, yeter ki ilgililer bir adım atsınlar.”

Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri günün anısına Genel Başkan Arıcan’a tablo hediye ettiler.

Mahmut Erdemir

dsc07098.jpgdsc07105.jpg

Bu haber toplam 1708 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim