• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

UYKU: Ne aradığını Bilmeyen Uyandım Diyemez

UYKU: Ne aradığını Bilmeyen Uyandım Diyemez
“İnsan Olma Bilinci” ve “Kendimi Okuyorum” eserlerinden tanıdığımız akademisyen, yazar Deniz Tonga’nın “Uyku - Ne Aradığını Bilmeyen Uyandım Diyemez” kitabı YADE yayınları arasından çıktı.

Arif Demirbaş’ın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği esere Engin Yalçınkaya Genel Koordinatör, Neslihan Gürsoy’da Proje ve Yayın Koordinatörü olarak katkı sağlamış.

Güvenilir İnsan Yetiştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve eğitim koordinatörü olan Deniz Tonga “Uyku - Ne Aradığını Bilmeyen Uyandım Diyemez” kitabında okuyucularını bilgilerin davranışa nasıl dönüştürüleceğine dair ip uçları veriyor.

Beş bölümden oluşan eserde iyi bir insan olmanın yol ve yöntemlerine değinen yazar Deniz Tonga değerlerin hayatımıza yaptığı katkılara vurgu yapmış.

Tonga “değer” in insana sağladığı katkı için şunları ifade ediyor:

“Değer, insanı insan yapan unsurlardır. Değer, olmadığında insanın yaşam kalitesini azaltan, kazanıldığında veya davranış olarak ortaya çıktığında ise yaşam kalitesini artıran bir kavramdır. Değer, insanı diğer insanlardan ve diğer canlılardan ayırır. Bunun için en güzel örnek, kendi yaşamımızdır. Kimlere iyi diyoruz, kimlere kötü diyoruz? Bu iyi ve kötü kavramlarının altında mutlaka değerler yatıyor.” 

 Kitabın arka kapak tanıtım metninde ise şu ifadeler yer verilmiş:

“Aldığı kararları yerine getiren kararlı bir insan olmak ister miyiz? İstediği hedeflere ulaşmak için azimli bir insan olmak ister miyiz? Karşılaştığı her şartta çıkarını değil, şeref gerçeğini hatırlayan ve şerefine toz kondurmadan yaşayan bir insan olmak ister miyiz?

İnandığı gerçekleri kimseden korkmadan yaşayan ve düşüncelerini rahatlıkla ifade eden cesur bir insan olmak ister miyiz?

Bardağın boş tarafı kadar dolu tarafını da gören, olumlu düşünen, karşılaştığı olaylarda hemen karamsar olmayan iyimser bir insan olmak ister miyiz?”

Yazar Deniz Tonga, insanı insan yapan, toplumun saygın bir üyesi haline getiren değerler sistemini enine boyuna anlattığı eserinde  değerlerin asla vazgeçilmemesi ve taviz verilmemesi gereken bir mesele olarak ele alıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2019 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödüllerinde “yayıncılık özel ödülünü” alan YADE’nin yayınları arasından çıkan eser; hayata, olaylara, insanlara, davranış ve değerlere farklı bir pencereden bakmak isteyenlere tavsiye ediyorum.

Uyku - Ne Aradığını Bilmeyen Uyandım Diyemez/ Deniz Tonga /  Yayınevi: YADE Kitap/  Yayın Tarihi:  2021 / Sayfa Sayısı: 124 / Barkod: 9786057424600 /

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim