Vefatının 2. Yılında Sezai Karakoç’u Anma ve Anı Odası Açılışı Yapıldı

Vefatının 2. Yılında Sezai Karakoç’u Anma ve Anı Odası Açılışı Yapıldı
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde 15 Kasım 2023 Çarşamba günü Sezai Karakoç’un vefatının 2. yıl dönümü anısına Sezai Karakoç’u anma programı düzenlendi. Program ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Anma programı öncesinde, Şair Sezai Karakoç’un 1972-74 yılları arasında İdari Davalar Müşaviri olarak görev yaptığı Üniversitemiz K1-11 numaralı odada oluşturulan Sezai Karakoç Anı Köşesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış töreni sonrasında Sezai Karakoç Salonu’nda Vefatının 2. Yılında Sezai Karakoç Anma Programı gerçekleştirildi. Programda, Sezai Karakoç’a ait bilgilendirme videosunun izlenmesi sonrasında Sezai Karakoç’un hayatı ve eserleri hakkında konuşmalar yapıldı.

Programda ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, ASBÜ Rektör Yardımcısı ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Mahmut Özbay, İlkay Karakoç, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı ve Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü konuşma yaptılar. Rektör Arıcan konuşmasında üniversitemiz bünyesinde Sezai Karakoç anısına çalışmalar yapılacak bir araştırma merkezi kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Program, konuşmalar sonrasında Sezai Karakoç anı odasının hazırlanmasındaki katkılarından dolayı Doç. Dr. Zehra Sema Demir’e ve program konuşmacılarına teşekkür belgesi takdimi ardından sona erdi. Programın kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim