• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Vefatının 37. Yıl Dönümünde Necip Fazıl Kısakürek

Vefatının 37. Yıl Dönümünde Necip Fazıl Kısakürek
Modern Türk şiirinin önemli adlarından olan Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının (25 Mayıs 1983) üzerinden yirmi yedi yıl geçti.

Üstadın hem şairliğinin hem de şahsiyetinin etkisi bugünün şiirine ve düşünce dünyasına yön vermektedir. Türk şiirinde Ahmet Haşim’in poetikasının özü olan sesin hece veznindeki uygulayıcısı olan Necip Fazıl, milli nazım ölçüsünden ve çoğu zaman da milli nazım birimi olan dörtlükten ödün vermeksizin Cumhuriyet sonrası şiirimizde yol açıcı olmuştur.

İdeolocya Örgüsü’nden Çöle İnen Nur’a değin inanç ve fikir âleminde ölümsüz eserler bırakan Çile şairi, 31 Mayıs 2020/ Pazar günü saat 21:00 Maksut Yiğitbaş’ın hazırlayıp sunduğu “Kültür ve Edebiyatımızdan” programında anılacaktır. Yiğitbaş’ın bu programdaki konuğu “Metafiziğin Trajik Şairi Necip Fazıl” adlı eserin sahibi şair ve yazar Mehmet Kurtoğlu olacaktır.

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim