"Vefatının 80. Yılında Abdülhakim Arvâsî Sempozyumu" Düzenlendi

"Vefatının 80. Yılında Abdülhakim Arvâsî Sempozyumu" Düzenlendi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İlahiyat Fakültesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Keçiören Belediyesi iş birliği ile 27 Kasım Pazartesi günü üniversitemizde "Vefatının 80. Yılında Abdülhakim Arvâsî Sempozyumu" gerçekleştirildi. Sempozyum, açılış oturumu ve açılış konferansı sonrasında üniversitemiz Sezai Karakoç ve Fuat Sezgin Salonlarında eşzamanlı oturumlar şeklinde yürütüldü. Sempozyum programı, ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Program, Abdülhakim Arvâsî Türbesi ziyareti sonrasında açış konuşmalarıyla başladı. Sempozyumun açış konuşmaları TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok tarafından yapıldı. Açış konuşmaları sonrasında sempozyum, Prof. Dr. İbrahim Baz’ın "Van'dan İstanbul'a Bir Şeyhin Serüveni: Abdülhakim Arvasi" konu başlıklı açılış konferansıyla devam etti.

Açılış programı sonrasında sempozyumun ilk panel oturumu ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Münire Kevser Baş oturum başkanlığında gerçekleştirildi. 

Devamı: https://www.asbu.edu.tr/tr/node/2633

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim