• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Yazar Necip Tosun Ankara Edebiyat Akademisi'nde konuştu

Yazar Necip Tosun Ankara Edebiyat Akademisi'nde konuştu
Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli projelerinden olan "Ankara Öğretmen Akademileri" programı kapsamında yazar Necip Tosun öğretmenlerle bir araya geldi.

28 Mart 2024 tarihinde TYB Mehmet Âkif Divanında gerçekleşen söyleşide konuşan Necip Tosun, okumadan yazmanın söz konusu olamayacağını, insanı yazmaya iten temel nedenlerden birinin sadece hayat olmadığını, kitaplar olduğunu ve kendisine yazarlığa götüren en temel nedenlerden biri olduğunu ifade etti.

Kütüphanesinde Mevlâna'nın Mesnevi'si hemen onun yanında da William Shakespeare'in tüm oyunlarının yer aldığını söyleyen Tosun, ortaokulda kompozisyon dersinde yazdığı metnin öğretmenin dikkatini çektiğini ve öğretmenin yönlendirmesiyle düzenli kitap okumaya başladığını belirtti.

Konuşmasında Ankara’daki edebiyat dergileri ve edebiyat mahfillerine de değinen usta yazar Necip Tosun, öğrencilik yıllarında bir edebiyat tutkunu olarak Mavera Dergisi’ne gittiğini, orada Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt gibi önemli edebiyat insanları ile tanıştığını ve zamanla dostluklarının ilerlediğini ifade etti.

Öğretmenlerin büyük ilgi gösterdikleri söyleşi soru cevaplarla devam etti.

Tosun, hangi kitapları nasıl okuduğuna dair bir soruya da şöyle cevap verdi:

“Rast gele kitap okuma alışkanlığım yoktur. Her zaman üzerinde çalıştığım veya ilgilendiğim bir konunun gerektirdiği kitapları temin eder okurum. Hep bir yazar okuması yaparım. Bir başka deyişle öykülerimi, yazacağım kitapları besleyecek kitaplar okurum.”

2-(1)-025.jpg

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim