• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni Üyelerimiz: Elif Yavaş

Yeni Üyelerimiz: Elif Yavaş
Yeni Üyelerimiz: Elif Yavaş

16 Haziran 1988 Perşembe, Balıkesir-Bandırma doğumlu. Memleketi aslen Çanakkale-Yenice ilçesi olan yazar, ilkokul ve ortaokulu Çanakkale-Çan Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bitirdi (2003). Yazmaya ilkokul yıllarında her gün düzenli tuttuğu günlüğü ve öykülerle başlayıp ortaokulda şiir ile devam etti. Lise yıllarında kompozisyon ile geliştirdi. Lise İngilizce Hazırlık Sınıfında okul birincisi oldu. Liseyi Çan Anadolu Lisesinde (Yabancı Dil Ağırlıklı Lise) dördüncülükle bitirdi (2007). Lise yıllarında MEB tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye girdi, ödül aldı. Kompozisyonları Çan’ın Sesi yerel gazetesi ve Çan Lisesi okul dergisinde yayımlandı. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilik yıllarında şiir, resim, kompozisyon dallarında derece aldı. Okul korosu Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği ve de Çanakkale Yöresi Halk Oyunları folklor ekibinde devam etti.

     2008’de Uludağ Üniversitesi (Bursa) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – İktisat (Örgün Öğretim, 2008-2012) bölümünü kazandı. Aynı yıllarda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi – İnsan Kaynakları Yönetimi (AÖF Ön Lisans, 2008-2010) ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi – İşletme (Dikey Geçiş / Lisans) bölümünü tamamlayıp 2012 yılında Uludağ Üniversitesindeki bölümüyle birlikte mezun oldu. 2012’de Gazi Üniversitesi (Ankara) Edebiyat Fakültesi – Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları (ÇTLE, Örgün Öğretim, 2012) bölümünü kazandı. ÇTLE’deki eğitimine Türk Dili ve Edebiyatı alanında devam etti. Türk Dili ve Edebiyatı’nda lisansını üç yılda tamamlayıp (2012-2015)  ‘ Onur Öğrencisi ’ olarak mezun oldu.

 

     Üniversite dönemi öğrencilik yıllarında Bursa BUSMEK ve Uludağ Üniversitesinde İngilizce, Almanca, Fransızca, Osmanlı Türkçesi ve Hüsn-i Hat, Arapça, Farsça, Rusça dilleri aldı. 2010’da B.B.C. Eğitim Merkezinde Diksiyon Eğitimi aldı. Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu (ULİNKA), Uludağ İktisat Topluluğu, Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT), Genç Kalemler Topluluğu (GKT) gibi öğrenci gruplarına katıldı. Bursa’da bayanlar grubuyla Evita Tango Dans ve Sanat Merkezinde tango; BurSALSA’da Oryantal-Roman dans dersleri ve de Sanat Atölyesinde Çini sanatında özel ders aldı. Aikido spor dalında lisanslı sporcu oldu.

   2015 ve 2016 yıllarında iki yıla yakın süre Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı lise ve ilkokullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı. Çan Halk Eğitimi Merkezinde Filografi kursuna gitti ve tabloları iki kez sergiye çıktı. 2016 yılında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve AKSED (Ankara Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği)'e üye oldu. AKSED antolojide şiirleri yayınlandı. 2016 Yaz Döneminde Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Türk Dili ve Edebiyatı Pedagojik Formasyon Eğitimine başladı. Aday öğretmenlik sürecinde öğretmenlik uygulaması stajına devam etmekte ve lisede Türk Dili ve Edebiyatı derslerine girmektedir.

     Yazar aynı zamanda İşitme Engelliler için Uzaktan Eğitimle İşaret Dili Tercümanlık ve Eğiticilik eğitimini tamamlamakta ve İlahiyat (Önlisans) programına devam etmektedir. Bir yandan da Balıkesir Üniversitesi rektörlüğü destekli ücretsiz sanat derslerine devam etmektedir. Balıkesir Üniversitesi Görsel Sanatlar Topluluğu öğrencisi olarak ebru, resim (kara kalem, taş boyama) dersi almaktadır. Balıkesir-Karesi Belediyesine bağlı 'Hünerli Eller' Ebru Atölyesindeki çalışmalara devam etmektedir. Bir yandan da Mandala Sanatı (Yetişkinler İçin Boyama) üzerinde kendi çabasıyla boyamalar yapmakta ve kendini geliştirmektedir.

 

YAYIMLANAN ESERLERİ:

 

1)       GEÇMİŞE DİRENEN KONAK  (Oyun) / (Bursa, Nisan 2013, 1.Basım)

2)       25 YAŞ (Şiir) / (Çanakkale, Aralık 2013, 1.Basım)

3)       DENEME TAHTASI – Denemeler 1  / (Antalya, Eylül 2014, 1.Basım: 1000 Adet)

4)       DENEMEYİ DENEMEK – Denemeler 2  / (Antalya, Kasım 2015, 1.Basım: 300 Adet)

 

     Köşe Yazarlığı Yaptığı Yerel Gazeteler = Çan’ın Sesi (Çan-Çanakkale), Biga Çarşamba (Biga-Çanakkale), Vansesi (Van), Rize Gazete (Ardeşen-Rize), Muş’un Sesi (Muş), Espiye Gazete (Espiye-Giresun), Gurbette Giresun (Giresun), Yeşil Banaz (Banaz-Uşak), Tunceli’nin Sesi (Tunceli), Kamu Haber Merkezi (İstanbul), Bafra Haber (Bafra-Samsun).

     Eserleri Yayımlanan Dergiler = Suda Halkalar (Çan Lisesi Basın-Yayın Kulübü), Türkiye Çocuk, Anadolucity, Güncel Sanat (Alanya-Antalya), Bizim Ece (Salihli-Manisa), Maki (Yenişehir-Mersin), Türkçe’m (Prizren-Kosova).

     Yazıları Yayımlanan Edebi Siteler / İnternet Sayfaları: Dilimiz ve Edebiyatımız, Edebiyat Evi.

      Görev Aldığı Projeler: 4006 TÜBİTAK  Bilim Fuarı,  İngilizce Atasözleri (English Proverbs),  03.06.2016,  Çan-Çanakkale

Bu haber toplam 3945 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim